Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Απίθανη η συμμετοχή του ΔΝΤ σε μελλοντικές διασώσεις - Θα αναλαβει ο ΕSM

Regling (ESM): Απίθανη η συμμετοχή του ΔΝΤ σε μελλοντικές διασώσεις - Θα αναλαβει ο ΕSM
Απαραίτητο το ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων για να προχωρήσει η τραπεζική ένωση
Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε μελλοντικές διασώσεις είναι μάλλον απίθανη, τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, κατά τη διάρκεια παρουσίασής του σε work shop για τη διασυνοριακή διαρροή κεφαλαίων.
Όπως τόνισε, στο μέλλον ο ESM θα αναλάβει τον ρόλο του ΔΝΤ, στα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης.
Αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση, τόνισε ότι το ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων, είναι απαραίτητο για να προχωρήσει.
Όπως εξήγησε ο Regling, ο  καταμερισμός του οικονομικού κινδύνου επιτρέπει την καλύτερη  αντιμετώπιση  των ασύμμετρων απειλών, καθιστά την Ευρωζώνη πιο ανθεκτική στα σοκ και περιορίζει το ρίσκο για φυγή καταθέσεων (bank run).
Στη ζώνη του ευρώ, ο οικονομικός επιμερισμός των κινδύνων είναι λιγότερο ανεπτυγμένος σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, όπως και σε μεγάλες οικονομίες-μέλη όπως η Γερμανία ή η Γαλλία
Η χρηματοπιστωτική ενοποίηση διευκολύνει την ομαλή και ισορροπημένη διαβίβαση της νομισματικής πολιτικής στην ολοκλήρωση, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755