Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιάτης: Μόνο αν κερδηθεί το παραγωγικό στοίχημα θα βγούμε επί της ουσίας από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Μανιάτης: Μόνο αν κερδηθεί το παραγωγικό στοίχημα θα βγούμε επί της ουσίας από τα μνημόνια και την επιτροπεία
H x;vra θα βρίσκεται υπό επιτροπεία μέχρι το 2060, ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Γ. Μανιάτης
«Μόνο αν κερδηθεί το παραγωγικό στοίχημα θα βγούμε επί της ουσίας από τα μνημόνια και την επιτροπεία», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Γ. Μανιάτης.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, «η χώρα θα εκτελεί μνημονιακές υποχρεώσεις τόσο το 2019 με την περικοπή των συντάξεων, όσο και το 2020 με τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς και μέχρι το 2023 με τα αυξημένα πλεονάσματα του 3,5%.
Ουσιαστικά θα βρίσκεται υπό επιτροπεία μέχρι το 2060.
Απλώς, από το καλοκαίρι του 2018 μας δίνεται η δυνατότητα να δανειστούμε από τις αγορές, που κι αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί διασφάλιση χαμηλών επιτοκιακών όρων και χρηματοδοτικών αποθεμάτων».
Τονίζει δε, πως η  χώρα δεν τελειώνει με την επιτήρηση, αλλά «με έναν κύκλο επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης  και ακολουθεί το μεγάλο στοίχημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης».
«Από την πλευρά του Α. Τσίπρα, είναι μία ακόμη προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας, διασποράς ψευδών ελπίδων για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους, τις δημεύσεις των περιουσιών τους.
Είναι μια απέλπιδα προσπάθεια, που σε συνδυασμό με την επιχείρηση διεύρυνσης του πελατειακού κράτους, θεωρεί ότι θα του δώσει τη νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Είναι προφανές ότι ο ίδιος διατελεί εν συγχύσει και η κυβέρνησή του υπό κατάρρευση», προσθέτει ο κ. Μανιάτης.
Μάλιστα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Α.Τσίπρας ότι «έχει ειδικευτεί σε αποτυχημένα αφηγήματα», το οποία «θέλουν δύο πράγματα, που δεν τα διαθέτει ο κ. Τσίπρας.
Δημιουργική και όχι καταγγελτική δυνατότητα και κυρίως στοιχειώδη πραγματική βάση, που να τη νοιώθει η κοινωνία».
Σύμφωνα με τον κ,. Μανιάτη, «ο κ. Τσίπρας δεν θα μείνει στην ιστορία του τόπου επειδή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.
Αντίθετα, θα μείνει ως εκείνος που της φόρτωσε άλλα δύο αχρείαστα κι επιπλέον διαλαλούσε την πολιτική απάτη ότι δήθεν θα τα καταργούσε όλα.
Ο πρώτος μύθος για κατάργηση των μνημονίων, κατέρρευσε με πάταγο.
 Ο δεύτερος μύθος, για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, στην πραγματικότητα θα συνοδεύσει την έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την διακυβέρνηση της χώρας».
Με αφορμή την επίσκεψη Erdogan, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την οργάνωση της και τα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος για τη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης.
Ο κ. Μανιάτης μεταξύ άλλων σημείωσε πως «αυτό που συνέβη με την προκλητική συνέντευξη - προαναγγελία του Erdogan για το τι θα επακολουθήσει, αποτέλεσε πρωτοφανές γεγονός για τη διεθνή διπλωματική πρακτική.
Έτσι, το ταξίδι αυτό στιγματίστηκε από μια χωρίς προηγούμενο τουρκική προκλητικότητα πριν καν ξεκινήσει.
 Ο Erdogan έθεσε ωμά και ανοικτά, χωρίς διπλωματικά προσχήματα απέναντι στον ελληνικό λαό, το σύνολο των επιθετικών διεκδικήσεων της Τουρκίας, μάλιστα με αναθεωρητική αντίληψη σημαντικής διεθνούς συνθήκης, όπως της Λοζάνης. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκθέτοντας ταυτόχρονα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, ορίζοντας από την πλευρά του αυθαίρετα το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα συνεχίσουν να κινούνται οι σχέσεις των δύο χωρών.
Πράγματι, όλα τα παραπάνω επαναλήφθηκαν με την ίδια ένταση και κατά την παρουσία της τουρκικής ηγεσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα ταξίδι ναυάγιο- όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Δυστυχώς, η ελληνική ηγεσία δεν κατάλαβε τον τουρκικό σχεδιασμό, αιφνιδιάστηκε και περιήλθε σε θέση άμυνας απέναντι στην προκλητική στάση Erdogan».
Κατά τον ίδιο, προκύπτουν «μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες, για το γιατί και το πώς προετοιμάστηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας για επαφή κορυφής Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς να διασφαλιστούν στοιχειώδεις διπλωματικοί κανόνες και όροι σεβασμού της χώρας και του ελληνικού λαού», κάνοντας λόγο για μια επίσκεψη που τελικά «έβλαψε ανεπίτρεπτα τα εθνικά συμφέροντα, μέχρι του σημείου ο Erdogan να ισχυρίζεται ότι έχουν τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή».
Για τη συμφωνία πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, τονίζει ότι «το θέμα της ΔΕΗ είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα του πόσο κόστισε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η πολιτική άρνησης μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στο «Κίνημα Αλλαγής», σημειώνει ότι «θα λειτουργήσει σε αυτόνομη πολιτική κατεύθυνση, διότι δεν μας ενδιαφέρει ο ρόλος του κομματικού μπαλαντέρ που αναζητά ή απορρίπτει στηρίγματα και «συμμάχους»», αλλά και πως «η φιλοδοξία μας είναι ν΄ ανασυγκροτήσουμε και να εκφράσουμε τον προοδευτικό πόλο της χώρας μετά τη στρατηγική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουμε φραγμό στη συντηρητική ΝΔ.
Αυτό ακριβώς κάνουμε από την επόμενη μέρα της εκλογής ηγεσίας, με στόχο την ανατρεπτική και πρωταγωνιστική πολιτική μας παρουσία στις επόμενες εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης