Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moody's - Fitch: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - Θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους

Moody's - Fitch: Ισχυρές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας - Θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις αναφέρουν Moody's και Fitch
Θετικά προσκείμενα προς τις προπτικές της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκαν δύο κορυφαία στελέχη των οίκων αξιολόγησης Moody's και Fitch, μιλώντας στο Forum που διοργανώνει η Capital Link για την ελληνική οικονομία.
Όπως υπογράμμισε η Elena Duggar, κορυφαίο στέλεχος του οίκου Moody's «υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα στα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη να ξεπεράσει τις προβλέψεις υπό το δεδομένο ότι το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής θα συνεχίζει να εφαρμόζεται και η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει».
Αναφερόμενη στην οικονομία της Ευρωζώνης υποστήριξε όιτ θα εμφανίσει ισχυρή ανάπτυξη για την επόμενη 2ετία.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε το 2017 μέσα από την στήριξη μιας ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής και της σημαντικής πιστωτικής βελτίωσης.
Περιμένουμε μια ισχυρή και ευρείας κλίμακας οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από αυτή τη περιφερειακή ανάκαμψη και η ανάκαμψη θα σταθεροποιηθεί μέσω της αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ».

Fitch: Θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Τις αιτίες για τις οποίες ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ανέλυσε ο Charles Seville, διευθυντής του οίκου.
Όπως τόνισε ο Fitch εκτιμά ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα βελτιωθεί, καθώς και ότι η αύξηση του ΑΕΠ και η δημοσιονομική πειθαρχία θα συνεχιστεί.
«Η θετική οπτική της αξιολόγησης αντανακλά  την προσδοκία ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια και ότι το Eurogroup θα δώσει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους εντός του 2018».
Ένας από τους βασικούς λόγους που ο διεθνής οίκος εμφανίζεται αισιόδοξος είναι η μείωση του πολιτικού ρίσκου και η σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ο Fitch εκτιμά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του προγράμματος.
«Κατά την άποψη μας, το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πιο σταθερό και το ρίσκο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αντιστρέψει τα πολιτικά μέτρα του προγράμματος του ESM είναι περιορισμένο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης