Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν όψει των αποφάσεων της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν όψει των αποφάσεων της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, εν όψει των αποφάσεων της Fed 
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (12/12/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αυριανές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,29%, στις 24.455,60 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,05% και κινείτο στις 2.661,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,09% χαμηλότερα, στις 6.869,01 μονάδες.

Η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής της πολιτικής.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και τελευταία του 2017.
Σημειώνεται ότι οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - από το τρέχον εύρος 1 - 1,25% - διαμορφώνονται στο 87%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Όσον αφορά στο 2018, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές, αλλά η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ ίσως οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε μια αύξηση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία και τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Οι Ρεπουμπλικάνοι - που ελέγχουν την πλειοψηφία τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας - πιέζουν για την επίτευξη συμφωνίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του 2017, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντική μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Μετά την έγκριση των ξεχωριστών προτάσεών τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η Βουλή και η Γερουσία πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα αποσταλεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο 2012 κατέγραψαν τον Νοέμβριο 2017 οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, καθώς «εκτοξεύτηκαν» οι τιμές της βενζίνης, ενώ αυξήθηκε και το κόστος άλλων αγαθών.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/12/2017) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, ενώ στους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,1%, έναντι αύξησης 2,8% του Οκτωβρίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε ετήσια.
Σημειώνεται ότι οι τιμές της βενζίνης σημείωσαν «άλμα» 15,8% τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2009, μετά την υποχώρησή τους κατά 4,6% τον Οκτώβριο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,6%, στα 57,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 64,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης