Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Ρωσικοί λογαριασμοί δαπάνησαν μόλις 0,97 δολάρια σε διαφημίσεις για το Brexit

tags :
Facebook: Ρωσικοί λογαριασμοί δαπάνησαν μόλις 0,97 δολάρια σε διαφημίσεις για το Brexit
Η Ρωσία αρνείται την ανάμειξη στο Brexit ή στις εκλογές στις ΗΠΑ
Ρωσικοί λογαριασμοί έβαλαν τρεις διαφημίσεις στο Facebook κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της Βρετανίας το 2016 για το Brexit, δαπανώντας μόλις 97 σεντς, όπως δήλωσε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Βρετανοί νομοθέτες ζήτησαν να διερευνηθεί εάν η Ρωσία έκανε παρέμβαση στην ψηφοφορία της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Η Ρωσία αρνείται την ανάμειξη στο Brexit ή στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Το Facebook απέστειλε τα ευρήματά του στην Εκλογική Επιτροπή, η οποία εξετάζει πώς η ψηφιακή εκστρατεία επηρεάζει την πολιτική στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων που χρηματοδοτούνται εκτός της χώρας.
Το Facebook δήλωσε ότι είχε εξετάσει εάν κάποια προφίλ λογαριασμού ή σελίδες που συνδέονται με τον Οργανισμό Έρευνας του Ίντερνετ (IRA) είχαν χρηματοδοτήσει διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας Brexit.
Ο IRA είναι ρωσική οργάνωση που σύμφωνα με τους ερευνητές απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους για να προωθούν περιεχόμενο υπέρ του Κρεμλίνου στα κοινωνικά μέσα.
"Έχουμε διαπιστώσει ότι αυτοί οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τον IRA δαπάνησαν ένα μικρό χρηματικό ποσό (0,97 δολάρια) για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου", δήλωσε το Facebook.
"Το ποσό αυτό είχε ως αποτέλεσμα τρεις διαφημίσεις και είχε περίπου 200 εμφανίσεις στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου σε διάστημα τεσσάρων ημερών τον Μάιο του 2016".
Βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή, διερευνά επίσης εάν οι διαφημίσεις του Facebook αγοράστηκαν από ρωσικά συνδεδεμένους λογαριασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης