Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.248,60 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.248,60 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,6% έκλεισε ο χρυσός, στα 1.248,60 δολ. ανά ουγγιά 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (13/12/2017) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από ένα 4ήμερο πτωτικό σερί, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τα επιτόκια.
Η Fed αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει σήμερα μια νέα αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και τελευταία του 2017.
Σημειώνεται ότι οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης - από το τρέχον εύρος 1 - 1,25% - διαμορφώνονται στο 88%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Όσον αφορά στο 2018, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές, αλλά η πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ ίσως οδηγήσει την κεντρική τράπεζα σε μια αύξηση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία και τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός αντιδρά αρνητικά στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς ενισχύει το δολάριο, με το πολύτιμο μέταλλο να είθισται να κινείται αντιστρόφως ανάλογα του αμερικανικού νομίσματος.
Ωστόσο, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, ενώ παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές αναμένουν εδώ και αρκετό διάστημα την αύξηση των επιτοκίων, μεγαλύτερη προσοχή αναμένεται να δοθεί στις προοπτικές και τα σχέδια της τράπεζας για το 2018.
Εξάλλου, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε και η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 0,6% ή 6,90 δολ., στα 1.248,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του γιεν, στα 112,8 γιεν, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι στου αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,179 δολ.
Σημειώνεται ότι μετά τις ανακοινώσεις της Fed, με την κεντρική τράπεζα να αποφασίζει μια αύξηση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες, στο 1,25% - 1,5%, ο χρυσός ενισχύθηκε περαιτέρω στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης