Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο Fed και deal Disney - Fox

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο Fed και deal Disney - Fox
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, στον απόηχο της Fed και του deal Disney - Fox
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (14/12/2017) η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να ανακοινώσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων της, αλλά και του deal που επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Disney και τη 21st Century Fox.
Περί τις 16:35, o Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,28%, στις 24.654,76 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,09% και κινείτο στις 2.665,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,12% υψηλότερα, στις 6.883,73 μονάδες.


Η Walt Disney Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και διεθνών επιχειρήσεων της 21st Century Fox του Rupert Murdoch, έναντι 52,4 δισ. δολ. σε μετοχές.
Η Disney θα αναλάβει επίσης περίπου 13,7 δισ. δολ. καθαρού χρέους της 21ης Century Fox.
Η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει τα σχέδια της Disney να καταστεί μια κυρίαρχη πλατφόρμα streaming και να ανταγωνιστεί τη Netflix.
Εν τω μεταξύ, η αγορά παραμένει αισιόδοξη μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed - την τρίτη και τελευταία του 2017 - στο εύρος 1,25% - 1,50%, ενώ η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αναβάθμιση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη του 2018, η οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,1% που έκανε λόγο η προηγούμενη εκτίμηση.
Παράλληλα το θετικό κλίμα στη Wall Street διατηρήθηκε και από το γεγονός ότι η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατέληξαν χθες σε συμφωνία επί της αρχής για το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι μια συμφωνία για το φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται «πολύ κοντά», ενώ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να επιτρέψει την επιστροφή 4 τρισ. δολ. από offshore λογαριασμούς.
Την ίδια ώρα, θετικά την αγορά επηρέασαν και ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2017, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 235.000 αιτήσεις.
Παράλληλα, αυξημένες κατά 0,8% εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο του 2017 - τον μήνα κατά τον οποίο ξεκινά η εορταστική περίοδος - με την αύξηση να είναι διπλάσια σχέση με εκείνη που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ άνοδο 0,7% σημείωσαν τον ίδιο μήνα οι τιμές εισαγωγών, κυρίως λόγω μιας αύξησης του κόστους των εισαγόμενων προϊόντων πετρελαίου.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), ο οποίος ανέφερε ότι η παγκόσμια παραγωγή για τον Νοέμβριο του 2017 ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.
Περί τις 16:55, το αργό υποχωρούσε κατά 0,1% στα 56,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% υψηλότερα, στα 62,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης