Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Η ΝΔ έχει ρεαλιστικό σχέδιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και ενίσχυσης κοινωνικής συνοχής

Σταϊκούρας: Η ΝΔ έχει ρεαλιστικό σχέδιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και ενίσχυσης κοινωνικής συνοχής
"Θα πετύχουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα", τόνισε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας
H Νέα Δημοκρατία «έχει ρεαλιστικό σχέδιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας διατηρήσιμων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος.
Ο ίδιος, μιλώντας στο συνέδριο για τη θεματική ενότητα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές», υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει καταγράψει τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες, τα μικρότερα λάθη και τις λιγότερες παραλείψεις συγκριτικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της και «γι’ αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη και λαϊκισμούς, οι πολίτες με την εμπιστοσύνη τους, αθροιστικά, την έχουν αναδείξει ως την πρώτη, ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας.
Ως τον μεγάλο, μόνιμο και σταθερό πυλώνα του ελληνικού πολιτικού συστήματος».
Σημείωσε δε, πως «τη διαχρονική και αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτικών αντιπάλων να διαβάλλουν τη Νέα Δημοκρατία, την αντιμετωπίζουμε με λίγες, καθαρές και σταθερές κουβέντες», αλλά και ότι η ΝΔ «είναι και πάλι έτοιμη να ανταποκριθεί, με ευθύνη, στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Γιατί όλοι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!».
O κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα 3 τελευταία χρόνια, η δημιουργική ασάφεια, οι αυταπάτες, οι αυτοσχεδιασμοί και οι ιδεοληψίες, επέφεραν τεράστιο κόστος στη χώρα και στους πολίτες, αλλά και ότι η χώρα στο πεδίο της οικονομίας, παρουσιάζει μία παραλυτική στασιμότητα, εξαιτίας της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τους πολίτες, της αδυναμίας υλοποίησης αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης επενδύσεων και της συρρίκνωσης της ρευστότητας με τη διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών.
Κατά τον ίδιο, «το αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης και αδιέξοδης πολιτικής είναι η οικονομία να «κατρακυλήσει» και πάλι στην ύφεση την περίοδο 2015 - 2016 και να παρουσιάζει ασθενική - πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις - μεγέθυνση το 2017, διευρύνοντας το χάσμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Και σήμερα η χώρα προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα, να καλύψει το χαμένο έδαφος των τριών τελευταίων ετών και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του τρέχοντος μνημονίου», ενώ ουσιαστική έξοδος από τα προγράμματα δεν μπορεί άμεσα να υπάρξει, αφού η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέες μνημονιακές πολιτικές και σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μακρά περίοδο, μετά το 2018.
«Ενώ και η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους, έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι του 2018, εκτιμάται δε ότι μπορεί να συνοδευτεί από έναν μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας», πρόσθεσε.
Κάνοντας αναφορά στο ρεαλιστικό σχέδιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας διατηρήσιμων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής της ΝΔ, ανέλυσε τους βασικούς άξονες αυτού του σχεδίου που είναι: η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, η  υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας, η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας.
«Η ανταπόκριση σ’ αυτές τις ανάγκες απαιτεί, πρωτίστως, στιβαρή και αποφασισμένη πολιτική ηγεσία, βούληση, σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Και η Νέα Δημοκρατία αυτά τα διαθέτει», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας «είμαστε έτοιμοι.
Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε.
Όλοι μαζί, θα πετύχουμε.
Θα πετύχουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης