Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κατηγορείται το Facebook

Γερμανία: Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κατηγορείται το Facebook
Για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην αγορά, κατηγόρησε η Γερμανία το Facebook
Για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην αγορά κατηγόρησε το Facebook η Αρχή της Γερμανίας για τα καρτέλ, σε μια απόφαση που αμφισβητεί το μοντέλο του κοινωνικού δικτύου για τη δημιουργία εσόδων από τα προσωπικά δεδομένα των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών του μέσω της στοχευμένης διαφήμισης.
Παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά πορίσματα της 20μηνης έρευνάς του, το Federal Cartel Office δήλωσε ότι το Facebook κατέχει δεσπόζουσα θέση μεταξύ των κοινωνικών δικτύων - χαρακτηρισμό που το Facebook απέρριψε ως «ανακριβή».
Η αρχή αντιτάχθηκε στην απαίτηση του Facebook να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα τρίτων όταν ανοίγει ένας λογαριασμός - συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων του WhatsApp και Instagram - καθώς και στην παρακολούθηση των ιστότοπων στους οποίους έχουν πρόσβαση οι χρήστες του.
«Πάνω από όλα, βλέπουμε τη συλλογή δεδομένων εκτός του κοινωνικού δικτύου του Facebook και την ενσωμάτωσή του στον λογαριασμό του Facebook ως προβληματική», δήλωσε ο πρόεδρος του γραφείου, Andreas Mundt.
Απαντώντας, το Facebook ανέφερε ότι η έρευνα «σκιαγραφεί μια ανακριβή εικόνα του Facebook» αλλά δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη γερμανική αρχή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης