Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Κατά της αύξησης των επιτοκίων λόγω του πληθωρισμού και των σημάτων της αγοράς ομολόγων

Kashkari (Fed): Κατά της αύξησης των επιτοκίων λόγω του πληθωρισμού και των σημάτων της αγοράς ομολόγων
Κατά της αύξησης των επιτοκίων ψηφίζει ο Νeel Kashkari, λόγω του πληθωρισμού και των σημάτων της αγοράς ομολόγων
Κατά της αύξησης των επιτοκίων δήλωσε σήμερα (19/12/2017) ότι συνεχίζει να ψηφίζει ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολις, Νeel Kashkari, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού και των ενοχλητικών σημάτων της αγοράς ομολόγων.
«Γιατί αυξάνουμε τα επιτόκια όταν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός και υποχωρεί;», αναρωτήθηκε ο Kashkari, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), μιλώντας σε συνέντευξή του στο «CNBC».
«Πρόσφατα, βλέπουμε προειδοποιητικά σημάδια από την αγορά ομολόγων», πρόσθεσε.
Ο ίδιος τόνισε ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορούσε να βοηθήσει τη Fed να πετύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.
Σημειώνεται ότι ο Kashkari καταψήφισε και τις τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed το 2017.
Χθες (18/12), ο Kashkari είχε προειδοποιήσει σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στη «Wall Street Journal», ότι οι αυξανόμενες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Στη σημερινή του συνέντευξη, ο Kashkari ανέφερε ότι δεν είναι η ευθύνη της Fed να προστατεύσει τους επενδυτές από τη διόρθωση της χρηματιστηριακής αγοράς.
«Δεν είναι η δουλειά της Fed να προστατεύει τους επενδυτές από τις απώλειες», είπε.
Ο Kashkari δήλωσε ακόμη ότι πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος της Fed Alan Greenspan έπραξε σωστά που επέτρεψε να αναπτυχθεί η φούσκα του 2000, η οποία στη συνέχεια οδήγησε στη φούσκα του 2008 και στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης