Τελευταία Νέα
Οικονομία

To ΣΔΟΕ κατέσχεσε 1.660 λίτρα παράνομου τσίπουρου - Πρόστιμα άνω των 3 εκατ. ευρώ

tags :
To ΣΔΟΕ κατέσχεσε 1.660 λίτρα παράνομου τσίπουρου - Πρόστιμα άνω των 3 εκατ. ευρώ
Κατασχέθηκαν 1.660 λίτρα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), προϊόν της παράνομης απόσταξης, ποσότητα 52.200 λίτρων στέμφυλων προς απόσταξη, ο άμβυκας και ο λοιπός εξοπλισμός απόσταξης
Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελλ. Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών σημειώθηκε από υπαλλήλους της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε.
Ειδικότερα, υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. - Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ύστερα από επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκονταν σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας. Εντός του αποθηκευτικού χώρου λειτουργούσε παράνομα (χωρίς την έγγραφη άδεια της Τελωνειακής Υπηρεσίας) άμβυκας παραγωγής αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου).
Κατασχέθηκαν 1.660 λίτρα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), προϊόν της παράνομης απόσταξης, ποσότητα 52.200 λίτρων στέμφυλων προς απόσταξη, ο άμβυκας και ο λοιπός εξοπλισμός απόσταξης.
Επίσης κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων και σημειώσεων, από τα οποία προέκυψε παράνομη λειτουργία του άμβυκα από το 2010. Συνελήφθησαν δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας, ενώ ο ιδιοκτήτης του άμβυκα, έλληνας υπήκοος (δημόσιος υπάλληλος) διέφυγε τη σύλληψη.
Από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιοκτήτη του άμβυκα κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου) 230 λίτρων.
Από την επεξεργασία των κατασχεμένων στοιχείων προέκυψε συνολική παραγωγή αλκοολούχου ποτού (τσίπουρου), για τα έτη 2010-2017, ποσότητας 116.573,40 λίτρων. Σύμφωνα με την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, από την ανωτέρω ποσότητα, έχουν καταβληθεί δασμοί κ.λ.π. φόροι μόνο για ποσότητα 11.944,44 λίτρων.
Οι δασμοί κ.λ.π. φόροι που διέφυγαν της είσπραξης, από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα, ανέρχονται στο ποσό των 812.470,92 ευρώ, τα δε πρόστιμα θα υπερβούν τα 3.000.000 ευρώ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης