Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foxnews: Η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει δάνειο έκτακτης ανάγκης μετά τον Αύγουστο 2018

Foxnews: Η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει δάνειο έκτακτης ανάγκης μετά τον Αύγουστο 2018
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι ένα σχέδιο πίστωσης έκτακτης ανάγκης θα είχε "αποτέλεσμα" στην οικονομία
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 ότι θα δεχόταν μια προληπτική πιστωτική γραμμή από τους δανειστές μετά την επίσημη λήξη του διεθνούς προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018, μία δήλωση που ενόχλησε την κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα το πρακτορείο Foxnews.
Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε σε έκθεση ότι ένα σχέδιο πίστωσης έκτακτης ανάγκης θα είχε "αποτέλεσμα" στην ελληνική οικονομία.
Οι παρατηρήσεις του ξεκίνησαν μία διένεξη μεταξύ του Στουρνάρα και της αριστερής κυβέρνησης, η οποία έχει υποσχεθεί μια «καθαρή έξοδο» από τη διάσωση και πλήρη επιστροφή στις αγορές, τερματίζοντας οκτώ επίπονα χρόνια προγραμμάτων διάσωσης.
Ο Στουρνάρας υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση.
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, αντέδρασε έντονα στην πρόταση του Στουρνάρα.
"Ακριβώς επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών από μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχε ευνοήσει μια πιστωτική γραμμή, αντί για επιστροφή στις αγορές, δεν σημαίνει ότι μία επιτυχημένη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα", δήλωσε.
Η διένεξη ξέσπασε καθώς η Ελλάδα αρχίζει στο τελευταίο έτος της διάσωσης, υπό την πίεση των δανειστών να επιλύσουν μία λίστα με σημαντικά προβλήματα κατά τους προσεχείς μήνες.
Οι βουλευτές την Πέμπτη αναμένεται να εγκρίνουν αυστηρότερους κανόνες κατά των διαδηλωτών, που έχουν προσπαθήσει να εμποδίσουν τη δημοπρασία σπιτιών που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια.
Συζήτησαν σχέδιο νομοθεσίας που θα επέβαλε τρεις έως και έξι μήνες ελάχιστης ποινέής φυλάκισης σε ακτιβιστές που συγκεντρώνονται τακτικά στα δικαστήρια για να εμποδίσουν τις δημοπρασίες.
Περίπου 500 υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο την Πέμπτη ενάντια στους νέους κανονισμούς, μία μέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους δανειστές της, ότι θα ξαναρχίσει τις δημοπρασίες και θα εισαγάγει ηλεκτρονικές συναλλαγές για να μειώσει τον τεράστιο αριθμό των επισφαλών δανείων στις ελληνικές τράπεζες, που παρεμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την ύφεση.
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, υποστηρίζουν ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα προστατεύονται πλέον από τις κατασχέσεις για τα σπίτια τους.
Ο απερχόμενος επικεφαλής μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής του προϋπολογισμού, προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε κούρεμα των καταθέσεων, ένα μέτρο που έχει αποκλειστεί αποφασιστικά από την κυβέρνηση.
Επίσης την Πέμπτη, η ελληνική υπηρεσία ιδιωτικοποίησης δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με διεθνή κοινοπραξία για την πώληση 67% του μετοχικού της κεφαλαίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας), για 232 εκατομμύρια ευρώ.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, όπως δήλωσε ο οργανισμός.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης