Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ιταλία θα αποσύρει τα στρατεύματα της από το Ιράκ και θα τα μεταφέρει στην Αφρική

Reuters: Η Ιταλία θα αποσύρει τα στρατεύματα της από το Ιράκ και θα τα μεταφέρει στην Αφρική
Εάν το Ιταλικό Κοινοβούλιο εγκρίνει την πρόταση Gentiloni πάνω από 470 Iταλοί στρατιώτες θα ενταχθούν στις γαλλικές δυνάμεις στο Νίγηρα 
Την μείωση των ιταλικών στρατευμάτων στο Ιράκ θα προτείνει στο Κοινοβούλιο ο Ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στο Νίγηρα της Αφρικής όπου θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες στις ευρωπαϊκές δυνάμεις κατά των τρομοκρατών.
Οι νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ έχουν κάνει την παρουσία των 1400 ιταλών στρατιωτών μη απαραίτητη σε αντίθεση με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής όπου η τρομοκρατία διογκώνεται ανησυχητικά.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας και να εστιάσουμε τις ενέργειες μας στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τις χώρες της Αφρικής αλλά και κατά της τρομοκρατίας» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο ιταλός πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης που θα κατευθυνθεί στην Αφρική αν και πληροφορίες σε ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι θα είναι πάνω από 470 στρατιώτες οι οποίοι θα ενταχθούν στις γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης