Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν 54 πανεπιστημιακούς για διασυνδέσεις με το κίνημα Gulen

Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν 54 πανεπιστημιακούς για διασυνδέσεις με το κίνημα Gulen
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, τα συνολικά εντάλματα σύλληψης για τους ακαδημαϊκούς και τους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους ανέρχονται σε 171
Νέο πογκρόμ συλλήψεων πραγματοποίησε σήμερα (27/12) η τουρκική κυβέρνηση, με τις αρχές να συλλαμβάνουν 54 ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου Φατίχ, το οποίο έκλεισε το 2016, λόγω διασυνδέσεων με το κίνημα του κληρικού Fethullah Gulen.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τις τουρκικές αρχές, τα συνολικά εντάλματα σύλληψης για τους ακαδημαϊκούς και τους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους ανέρχονται σε 171, προερχόμενοι όλοι από το πανεπιστήμιο Φατίχ, το οποίο θεωρήθηκε ότι στήριξε την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Το πανεπιστήιο Φατίχ έκλεισε κατόπιν κρατικού διατάγματος, καθώς, σύμφωνα με το Anadolu, διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό του χρησιμοποιούσε την εφαρμογή μηνυμάτων ByLock, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι χρησιμοποιούσαν οι υποστηρικτές του Gulen.
Σημειώνεται ότι από την απόπειρα πραξικοπήματος μέχρι σήμερα, περισσότερα από 50 χιλ. άτομα έχουν φυλακιστεί, ενώ περίπου 150 χιλ. άτομα απολύθηκαν από τις εργασίες τους.
Όπως αναφέρει η τουρκική κυβέρνηση, οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν αναγκαία μέτρα λόγω των απειλών κατά της ασφάλειας που αντιμετώπισε το προηγούμενο έτος η Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης