Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan καταβάλλει πρόστιμο ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων για λανθασμένες εγγυήσεις στους πελάτες

Η JP Morgan καταβάλλει πρόστιμο ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων για λανθασμένες εγγυήσεις στους πελάτες
Πρόστιμο στη JP Morgan ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων
Η JP Morgan θα πληρώσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια επειδή δεν διέθεσε επαρκείς ελέγχους για τη διαφύλαξη των χρεογράφων πελατών από αρκετές χώρες για περισσότερο από οκτώ χρόνια, όπως δήλωσε ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.
Η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA) δήλωσε ότι η JP Morgan δημιούργησε ελλείμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων παραβιάζοντας τους κανόνες των ΗΠΑ, που έχουν σχεδιαστεί για να παρεμποδίζουν την ακατάλληλη συγχώνευση περιουσιακών στοιχείων.
Οι κανόνες αυτοί αποσκοπούν στην αποφυγή καθυστερήσεων στην επιστροφή των χρεωστικών τίτλων πελατών.
Η FINRA δήλωσε ότι οι παραβιάσεις σημειώθηκαν από τον Μάρτιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2016 και προήλθαν εν μέρει από ελαττωματικά ηλεκτρονικά συστήματα, που η JP Morgan κληρονόμησε από την Bear Stearns, την επενδυτική τράπεζα που αγόρασε τον Μάιο του 2008.
Η JP Morgan δεν αναγνώρισε ή αρνήθηκε την παραβίαση.
Ο Brian Marchiony, εκπρόσωπος της τράπεζας, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ευρήματα ότι ζημιώθηκαν λογαριασμοί πελατών.
Σύμφωνα με τα έγγραφα διακανονισμού, η JP Morgan απέτυχε να διαχωρίσει σωστά τα χρεόγραφα πελατών από τα δικά της περιουσιακά στοιχεία, λόγω συστηματικών κωδικοποιήσεων και ελλείψεων σχεδιασμού και εποπτείας.
Η FINRA ανέφερε ως παράδειγμα, πώς η ακατάλληλη διαφύλαξη των ιταλικών κινητών αξιών για σχεδόν δύο χρόνια και οι τίτλοι της Νιγηρίας για τέσσερα χρόνια, δημιούργησαν αντίστοιχα ελλείμματα 146 εκατομμυρίων δολαρίων και 120 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το πρόστιμο αντανακλά την «εξαιρετική» συνεργασία της JP Morgan, στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων και την πρακτική της κατάργησης των υπερβολικών καταθέσεων για την προστασία των πελατών από τις απώλειες, δήλωσε η FINRA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης