Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σενάριο ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία - Στις 4/3 οι εκλογές

Το σενάριο ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία - Στις 4/3 οι εκλογές
Ακόμα και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας στη χώρα 
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο πολιτικής αναταραχής και ακυβερνησίας στην Ιταλία μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου του 2018.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Paolo Gentiloni, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό.
«Δεν πρέπει να δραματικοποιήσουμε το θέμα της πολιτικής αστάθειας, που βέβαια είναι ένα θέμα αλλά αντί να ανησυχούμε γι' αυτό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε γνωρίζοντας ότι είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι κατά αυτού» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η ανάκαμψη της οποίας είναι χαμηλότερη έναντι των ανταγωνιστών της, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές κάτι που θα οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων -που θέλει τη διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ εάν οι συνθήκες της ΕΕ δεν επαναδιαπραγματευτούν- αναγκάζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Gentiloni και τα άλλα κόμματα να σχηματίσουν έναν κεντροαριστερό συνασπισμό που θα μπορούσε να περιλαμβάνει το κόμμα του Silvio Berlusconi, Forza Italia.
Ωστόσο, ούτε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, οι Δημοκράτες του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi, αλλά ούτε και το κεντροαριστερό μπλοκ μπορεί να πετύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τις έρευνες.
Την ίδια στιγμή, όμως, ούτε ένας πιθανός «μεγάλος συνασπισμός» των Δημοκρατών και της Forza Italia θα έχει πλειοψηφία.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα assets σταθερού εισοδήματος της Ιταλίας δέχονται πιέσεις τους τελευταίους μήνες λόγω του κινδύνου πολιτικής αστάθειας, ενώ όπως σχολιάζει το Bloomberg, «η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου είναι η υψηλότερη της ευρωζώνης εκτός από την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης