Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την επιβολή σκληρών φόρων προειδοποιεί η Βρετανία τη Google και τη Facebook, λόγω «αδράνειας» στην τρομοκρατία

Με την επιβολή σκληρών φόρων προειδοποιεί η Βρετανία τη Google και τη Facebook, λόγω «αδράνειας» στην τρομοκρατία
Η βρετανική κυβέρνηση θα επιβάλλει νέους φόρους στις τεχνολογικές πολυεθνικές, εάν δεν εντείνουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο
Με σκληρούς φόρους προειδοποιεί η Βρετανία τεχνολογικούς γίγαντες και κυρίως τη Google και  τη Facebook.
Η βρετανική κυβέρνηση θα επιβάλλει νέους φόρους στις τεχνολογικές πολυεθνικές, εάν δεν εντείνουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, αφαιρώντας υλικό που έχει ως στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπους ή να τους βοηθήσει να προετοιμάσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Ben Wallace. 
Κατηγόρησε τις συγκεκριμένες εταιρείες πως προτιμούν να πουλήσουν τα δεδομένα  ανθρώπων, αλλά όχι να παραχωρήσει πρόσβαση στην κυβέρνηση σε αυτά, αναγκάζοντάς την να δαπανήσει τεράστια ποσά σε προγράμματα επιτήρησης και ασφάλειας και άλλα αντιτρομοκρατικά μέτρα.
«Αν οι εταιρείες αυτές συνεχίσουν να είναι λιγότερο συνεργάσιμες θα πρέπει να εξετάσουμε μέτρα όπως ο φόρος ως τρόπος για να κάμψουμε ή να αντισταθμίσουμε την αδράνεια τους», ανέφερε σε συνέντευξη ο Wallace στην εφημερίδα Sunday Times.
Κατηγόρησε επίσης τους τεχνολογικούς γίγαντες πως τοποθετούν το εταιρικό κέρδος τους πάνω  από τη δημόσια ασφάλεια.
«Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι επειδή είναι καινοτόμοι, δεν είναι αδίστακτοι κερδοσκόποι», συνέχισε.
«Πωλούν αδίστακτα τα στοιχεία μας σε εταιρείες χορήγησης δανείων και πορνογραφικές επιχειρήσεις, αλλά δεν τα παραδίδουν στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας», συνέχισε.
Η Βρετανία υπέστη σειρά επιθέσεων από ισλαμιστές εξτρεμιστές μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2017 με συνολικά 36 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης