Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Puigdemont ζητά την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επιστροφή μίας «νόμιμης κυβέρνησης»

Ο Puigdemont ζητά την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επιστροφή μίας «νόμιμης κυβέρνησης»
Ο Rajoy θα συγκαλέσει το νεοεκλεγμένο κοινοβούλιο της Καταλονίας στις 17 Ιανουαρίου 2017
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας κάλεσε τις ισπανικές αρχές να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σχετικά με την επιστροφή μίας «νόμιμης κυβέρνησης».
Ο Carles Puigdemont δήλωσε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης από τις Βρυξέλλες όπου έχει καταφύγει ότι η Μαδρίτη, θα πρέπει "να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στις 21 Δεκεμβρίου 2017 και να αρχίσει διαπραγματεύσεις πολιτικά με τη νόμιμη κυβέρνηση της Καταλονίας".
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy απέρριψε τον Puigdemont και το υπουργικό του συμβούλιο, όταν το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας, ψήφισε υπέρ της δήλωσης ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη χώρα τον Οκτώβριο 2017.
Ωστόσο, τα κόμματα υπέρ της απόσχισης, συμπεριλαμβανομένου και του Puigdemont, κέρδισαν τις περισσότερες έδρες στις εκλογές την περασμένη εβδομάδα.
Ο Puigdemont έφυγε για το Βέλγιο για να αποφύγει τη δικαστική έρευνα με κατηγορίες πραξικοπήματος από αυτόν και την κυβέρνησή του.
Δεν ξεκαθάρισε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου τον περιμένει εντολή σύλληψης.
Ο Rajoy δήλωσε ότι σχεδιάζει να συγκαλέσει το νεοεκλεγμένο κοινοβούλιο της Καταλονίας στις 17 Ιανουαρίου 2017.
Οι εσωτερικοί κανόνες του κοινοβουλίου της Καταλονίας απαιτούν, να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος για να σχηματίσει κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης