Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, καθώς η ΕΚΤ μειώνει το QE

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, καθώς η ΕΚΤ μειώνει το QE
Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, καθώς η ΕΚΤ μείωσε το ύψος των μηνιαίων αγορών ομολόγων
Υψηλότερα κινούνται σήμερα (02/01/2018) οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, καθώς η μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποτελεί πραγματικότητα, ενώ τα «επιθετικά» σχόλια ανώτατου αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας και ορισμένα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία του νομισματικού μπλοκ έπληξαν το κλίμα απέναντι στα ομόλογα κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών του έτους.
Τις περισσότερες πιέσεις δέχονται οι αγορές των περιφερειακών ομολόγων, που επωφελούνται περισσότερο από τα μέτρα τόνωσης της κεντρικής τράπεζας.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αυξήθηκαν κατά 6-7 μονάδες βάσης, διευρύνοντας το spread με το αντίστοιχο γερμανικό.
Αλλά ούτε και οι αγορές κορυφαίων ομολόγων έμειναν άθικτες από τις πιέσεις, με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να ανέρχεται σε υψηλά δύο μηνών.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 2,5%, στο 0,46% - το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου.
Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου «εκτοξεύθηκε» σχεδόν κατά 5%, στο 1,31% - το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Νοεμβρίου 2017.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ανήλθε σε υψηλό δύο μηνών, ξεπερνώντας το 2%.
Ο Benoit Coeure, μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ, δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι θεωρεί ως «εύλογη πιθανότητα» τη μη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των 2,55 τρις. ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο.
Η ΕΚΤ μείωσε τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 30 δισ. από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης