Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στη Wall Street, κόντρα στις γεωπολιτικές ανησυχίες - Το «βλέμμα» στα πρακτικά Fed

Νέα κέρδη στη Wall Street, κόντρα στις γεωπολιτικές ανησυχίες - Το «βλέμμα» στα πρακτικά Fed
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (03/01/2018) η Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να «αδιαφορούν» για τις γεωπολιτικές ανησυχίες και να στρέφουν τα «βλέμματά» τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,05%, στις 24.836,76 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,10% και κινείτο στις 2.698,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,23% υψηλότερα, στις 7.023,26 μονάδες.


Η μετοχή της Advanced Micro Devices καταγράφει κέρδη άνω του 5%, στον απόηχο έκθεσης που αποκάλυψε ένα κενό ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel.
Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά 3,6%, ενώ η Intel σημειώνει πτώση άνω του 2%.
Ώθηση στον S&P 500 προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, με κέρδη 0,5%.
Οι επενδυτές προσπέρασαν τις νέες ανταλλαγές απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απάντησε σήμερα με έντονα ειρωνική διάθεση στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un, σχετικά με την τοποθέτησή του ότι το κουμπί για την ενεργοποίηση των πυρηνικών είναι πάντα στο γραφείο του.
«Ο βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι “το Πυρηνικό Κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια”.
Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο Trump.
Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμα του για το νέο έτος ο Kim Jong un υποστήριξε η χώρα του είναι πλέον πυρηνική δύναμη, ενώ επισήμανε ότι έχει πάντα πάνω στο γραφείο του το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων.
Οι επενδυτές δείχνουν ανεπηρέαστοι και από τις εξελίξεις στο Ιράν, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με ανησυχία τις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Οι επενδυτές στρέφονται αντίθετα στα πρακτικά της Fed, που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ειδικότερα, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν σημάδια για την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων το 2018.
Επίσης, με ενδιαφέρον οι επενδυτές αναμένουν και ορισμένα στοιχεία για τις επιχειρηματικές και κατασκευαστικές δαπάνες και τον μεταποιητικό κλάδο στις ΗΠΑ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας κοντά σε υψηλά 2,5 ετών, καθώς η ισχυρή ζήτηση της αγοράς και οι περικοπές του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent ενισχυόταν κατά 1%, στα 67,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,2% υψηλότερα, στα 61,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης