Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Αυτή τη φορά δε θα σιωπήσουμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο Ιράν

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Αυτή τη φορά δε θα σιωπήσουμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο Ιράν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον απέναντι στους ιρανούς πολίτες που «επιθυμούν την ελευθερία»
Τη συμπαράστασή του απέναντι στον ιρανικό λαό εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στη Washington Post, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο Ιράν.
Ειδικότερα, ο Pence αναφέρθηκε στις αντίστοιχες διαδηλώσεις που είχαν λάβει χώρα στο Ιράν πριν από οκτώμισι χρόνια, όταν οι πολίτες ζητούσαν «τον τερματισμό των δεακετιών καταστολής και την απελευθέρωση του ιρανικού λαού», τονίζοντας πως όταν αυτοί οι διαδηλωτές αναζήτησαν την στήριξη των ηγετών της Δύσης, ο τότες πρόεδρος Barack Obama παρέμεινε σιωπηλός.
«Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των βάρβαρων προσπαθειών του καθεστώτος να καταστείλει τους διαδηλωτές, ο πρόεδρος Barack Obama δεν εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ απέναντι στους ιρανούς πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Pence, για να προσθέσει ότι η τότε κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την Τεχεράνη, την οποία και χαρακτηρίζει ως τον «κυρίαρχο υποστηρικτή της τρομοκρατίας».
«Σήμερα, ο ιρανικός λαός επιστρέφει ώστε να απαιτήσει την ελευθερία και την ευκαιρία, και υπό τον πρόεδρο Trump, οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα τους», υπογράμμισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας εν συνεχεία ότι «αυτή τη φορά δε θα είμαστε σιωπηλοί».
Παράλληλα, ο Pence κάλεσε τόσο τον ΟΗΕ, όσο και τους ηγέτες των υπόλοιπων δυτικών χωρών να σταθεί απέναντι στο Ιράν, «να καταδικάσουν τους μη εκλεγμένους δικτάτορες του Ιράν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα του ιρανικού λαού να χαρτογραφήσει το δικό του μέλλον και να καθορίσει το πεπρωμένο του».
Ο ίδιος επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Trump ότι «τα καταπιεστικά καθεστώτα δε μπορούν να αντέξουν για πάντα», τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θα συνεχίσει να στηρίζει τους διαδηλωτές και να ζητά από τους ηγέτες του Ιράν να σταματήσουν τις επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές ενέργειές τους στο εσωτερικόα και στο εξωτερικό».
«Στεκόμαστε δίπλα στον υπερήφανο λαό του Ιράν επειδή είναι το σωστό και επειδή το καθεστώς της Τεχεράνης απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», καταλήγει το άρθρο του Pence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης