Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θαυματουργές τεχνικές εμφάνισης κερδών και φουσκωμένων ιδίων κεφαλαίων στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon

Θαυματουργές τεχνικές εμφάνισης κερδών και φουσκωμένων ιδίων κεφαλαίων στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon
Αρνήθηκε τον έλεγχο των ορκωτών χωρίς ποτέ οι φορολογικές αρχές να κάνουν τακτικό έλεγχο - Τα περίεργα του ισολογισμού και η λειψή πρόσκληση Σαββίδη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Ένα απόλυτα ειδυλλιακό τοπίο με αύξηση τζίρου, κέρδη και υποσχέσεις για διανομή μερίσματος στη χρήση του 2017 προκύπτει εκ πρώτης όψεως από την ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων 2016 της Ραδιοτηλεοπτική που ελέγχει το Έψιλον και το οποίο πέρασε στον έλεγχο Σαββίδη.
Βέβαια η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα στις 28/12/ 2017 παρά το γεγονός ότι έχουν ημερομηνία καλοκαιρινή και συγκεκριμένα Ιουνίου 2017 και ημερομηνία έγκρισης 10/09/2017.
Η πρόκληση πάντως για τη Γενική Συνέλευση δεν ανευρέθη καταχωρημένη στο ΓΕΜΗ.
Η εταιρία εμφανίζει κεφάλαιο 5.4 εκ ευρώ αλλά ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρει ότι δεν έχει γίνει απομείωση 250.000 ευρώ, ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις για τις 2010 και από το 2012 έως το 2016 δεν έχουν καταστεί οριστικές και η εταιρία δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για αγωγές και πρόστιμα περίπου 3,5 εκ ευρώ.
Ενδιαφέρον είναι ότι στις φορολογικές υποχρεώσεις που δεν έχουν καταστεί οριστικές περιλαμβάνεται και η χρήση του 2012 όπου η εταιρία αρνήθηκε το φορολογικό έλεγχο από ορκωτούς παρ ότι ήταν υποχρεωτικός και παρά το γεγονός ότι άρνηση επισύρει πρόστιμα.
Η εταιρία δεν είχε ορκωτούς για φορολογικό έλεγχο και στις χρήσεις 2013 έως 2016 αναφέροντας ότι δεν υπάρχει η σχετική υποχρέωση.
Ωστόσο προκαλεί απορία πως τόσα χρόνια και ενώ η ΑΑΔΕ γνωρίζει την άρνηση φορολογικού ελέγχου από ορκωτούς το 2012 δεν έχει πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο στην εταιρία!!!
Πέραν τούτου η εταιρία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αξιώσεις τρίτων 3,025 εκ ευρώ εκ των οποίων 165.000 ευρώ αφορούν τιμολόγια που έχουν εκδοθεί στο όνομά της αλλά εκκρεμεί δικαστική υπόθεση για το ποιος είναι υπόχρεος να τα εξοφλήσει!!! Είναι δυνατόν να είναι υπόχρεος άραγε άλλος εκτός από την ίδια την εταιρία και για ποιο λόγο.
Επιπλέον στις υποχρεώσεις εμφανίζονται οφειλές προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης 1,158 εκ ευρώ από 1,184 εκ ευρώ το 2015.
Με δεδομένο ότι οι εισφορές του 2016 ήταν 700.000 Ευρώ το ερώτημα είναι αν τελικά υπάρχουν ή όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν δεν υπάρχουν πως γίνεται το θαύμα να είναι σχεδόν παγωμένη η υποχρέωση για ένα ολόκληρο χρόνο.
Προφανώς ο ορκωτός ελεγκτής θα έχει μια επαρκή εξήγηση αν δεν ξέχασε να κάνει παρατήρηση.
Μετά από όλα αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι ποια τα πραγματικά ίδια κεφάλαια του Έψιλον το οποίο θα μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το γεγονός ότι δεν επαρκούν ακόμα και χωρίς προσαρμογές του ορκωτού είναι προφανές.
Δεν είναι όμως προφανές πόσο θα είναι το ύψος της αύξησης που θα γίνει από τη Dimera η οποία έχει καλέσει Συνέλευση για τις 9 Ιανουαρίου.
Κι η ανακοίνωση περί της Συνέλευσης που έχει δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ είναι και αυτή … λειψή καθώς προφανώς εκ παραδρομής υπηρεσιών του ΓΕΜΗ έχει ανέβει περικεκομμένη.  
Σημειωτέον ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί στο ΓΕΜΗ από την εταιρία για τη φιλοξενία εταιρικών στοιχείων όπως οι οικονομικές καταστάσεις δεν λειτουργεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης