Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mark Mobius: Αποχωρεί από την Franklin Templeton Investments στα τέλη Ιανουαρίου 2018

Mark Mobius: Αποχωρεί από την Franklin Templeton Investments στα τέλη Ιανουαρίου 2018
Ο θρύλος των αναδυόμενων αγορών Mark Mobius αποχωρεί από την ενεργό δράση
Τέλος στην ενεργό του δράση, τουλάχιστον υπό τη σκέπη της Franklin Templeton, θα βάλει στα τέλη Ιανουαρίου 2018 ο Mark Mobius, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο Mobius ήταν επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων στις αναδυόμενες αγορές της Franklin Templeton έως το 2016, ενώ ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο επένδυε αποκλειστικά στις αναδυόμενες αγορές το 1987.
Αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής διαχειριστή χαρτοφυλακίου του Templeton Emerging Markets Investment Trust (Temit) το 2015, αλλά παρέμεινε manager της ομάδας που επέλεγε τις τοποθετήσεις του.
Ο Mobius είναι, ίσως,  ο πιο διάσημος και σαφώς επιτυχημένος διαχειριστής χαρτοφυλακίων που επενδύουν αποκλειστικά στις αναδυόμενες αγορές.
«Δεν υπάρχει κάποιος άλλος στον επενδυτικό κλάδο που να είναι τόσο συνώνυμος με τις αναδυόμενες αγορές όσο ο Mark Mobius.
Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε βαθιά ευγνώμονες για το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί με έναν θρύλο και ευχαριστούμε τον Mark για τα πολλά χρόνια που αφιέρωσε στην εταιρεία και την βοήθεια που προσέφερε σε αυτήν», δήλωσε ο Greg Johnson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Franklin Templeton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης