Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Στη γαλλική εταιρία Vinci Airports παραχωρείται ο διεθνής αερολιμένας Βελιγραδίου

Σερβία: Στη γαλλική εταιρία Vinci Airports παραχωρείται ο διεθνής αερολιμένας Βελιγραδίου
Το  αεροδρόμιο του Βελιγραδίου παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην Vinci Airports για  25 χρόνια
Την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Vinci Airports για την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου «Nikola Tesla» αποδέχτηκε τελικά η κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία σε έκτακτη συνεδρίασή της την Παρασκευή 5/1, έβαλε στο «μικροσκόπιο» τις δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων εταιρειών ή κοινοπραξιών.
Την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης πρόκειται να κάνει σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας  Aleksandar Vucic, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug,
Σε ό,τι αφορά το Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην Vinci Airports για  25 χρόνια έναντι του ποσού των 501 εκατ. ευρώ και οι Γάλλοι δεσμεύτηκαν ότι, κατά την περίοδο αυτή, θα επενδύσουν 732 εκατ. ευρώ, ενώ το επιμίσθιο σε ετήσια βάση θα ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις εταιρείες που διεκδίκησαν την εκμετάλλευση του σερβικού αεροδρομίου ήταν και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την ινδική GMR, ενώ προσφορές κατέθεσαν επίσης η κοινοπραξία των εταιρειών France΄s Meridiam Eastern Europe Investments, Switzerland΄s Zurich Airport AG και France΄s Eiffage και η κοινοπραξία των Incheon International Airport Corporation (Ν. Κορέα), Yatirimlar ve isletme (Τουρκία) και της ρωσικής εταιρείας, με έδρα την Κύπρο, VTB Capital Infrastructure.
Αναφορικά με τη γαλλική Vinci Airports, σημειώνεται ότι έχει την εκμετάλλευση 35 αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα, 12 στη Γαλλία, 10 στην Πορτογαλία, 6 στην Δομινικανή Δημοκρατία, 3 στην Καμπότζη, 2 στην Ιαπωνία, και από ένα σε Βραζιλία και Χιλή, ενώ εξυπηρετεί συνολικά 132 εκατ. ταξιδιώτες και πάνω από 200 εταιρείες αερομεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης