Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιαργκόβας: Θα εξακολουθεί να υπάρχει η λιτότητα – Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο

Λιαργκόβας: Θα εξακολουθεί να υπάρχει η λιτότητα – Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο
«Τέταρτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος δανεισμός από τους ξένους», σύμφωνα με τον Π. Λιαργκόβα
Θα βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά «θα εξακολουθεί να υπάρχει η λιτότητα», υπογράμμισε ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας, μιλώντας στο «Ε».
Όπως ανέφερε «μπορεί να φύγουμε από την στενή εποπτεία των ξένων, αλλά μπαίνουμε σε μια άλλη εποπτεία, αυτή των αγορών» , προσθέτοντας πως «εκεί θα δίνουμε καθημερινά εξετάσεις, πρέπει να εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε πει ότι θα γίνουν, γιατί οι αγορές είναι αμείλικτες και αδυσώπητες».
Σχετικά με το αν  είναι εφικτή η καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές, ανέφερε χαρακτηριστικά "μακάρι να υπάρξει καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές.
Όλοι μας ευχόμαστε να υπάρξει αυτό".
Όπως σημείωσε, "η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές", όμως "η εποπτεία και η λιτότητα δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν".
Ο ίδιος εκτίμησε ότι  «4ο μνημόνιο δεν θα υπάρξει και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος δανεισμός από τους ξένους», ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια τόνισε την ανάγκη να υπάρξει γρήγορα ρύθμιση και να αρχίσουν να πληρώσουν οι κακοπληρωτές.
Σημειώνεται ότι η θητεία του κ. Λιαργκόβα έληξε στις 30 Νοεμβρίου και ο ίδιος  θα παραμείνει στη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης