Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στο 11ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Απώλειες 0,1%, στα 1.320,40 δολ. ανά ουγγιά

Τέλος στο 11ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Απώλειες 0,1%, στα 1.320,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,1% έκλεισε ο χρυσός, ανακόπτοντας το 11ήμερο ανοδικό του σερί
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (08/01/2018) ο χρυσός, ανακόπτοντας το 11ήμερο ανοδικό του σερί, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γιεν, με τις αγορές στο Τόκυο να παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.
Το ευρώ καταγράφει σήμερα έντονες απώλειες σε σχέση με το δολάριο, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη του 1,2 δολ., καθώς δέχτηκε πιέσεις από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία - τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, διακόπτοντας την ανοδική πορεία που καταγράφει ο κλάδος κατά τους τελευταίους μήνες.
Την ίδια στιγμή, οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν να μην υπάρξει καμία μεταβολή των παραγγελιών σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης δεν κατάφερε να ενισχύσει το ευρώ, με τους επενδυτές πλέον να στρέφονται στα αυριανά (9/1) στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,90 δολ., στα 1.320,40 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της πρώτης εβδομάδας του 2018, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 1% - καταγράφοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,196 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν οριακά έναντι του γιεν, στα 113,1 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αν και κατώτερα των προσδοκιών, δεν αναμένεται να διαφοροποιήσουν τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με την τράπεζα να αναμένεται να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του ερχόμενου Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται πλέον στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2017 που ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τις J.P. Morgan Chase, BlackRock και Wells Fargo, μεταξύ άλλων.
Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν εφάπαξ ζημίες στα κέρδη δ’ τριμήνου 2017, λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης