Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η ανάπτυξη της Κίνας θα είναι πιο βιώσιμη με την εστίαση της στην ποιότητα

tags :
UBS: Η ανάπτυξη της Κίνας θα είναι πιο βιώσιμη με την εστίαση της στην ποιότητα
Περισσότερο βιώσιμη αναμένεται η μελλοντική ανάπτυξη της Κίνας
Η εστίαση της Κίνας στην ποιότητα σημαίνει ότι η μελλοντική ανάπτυξή της θα είναι ακόμη περισσότερο βιώσιμη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Group.
Κατά την ομιλία του σε εταιρικό συνέδριο, ο Sergio Ermotti δήλωσε ότι, αν και ο δρόμος προς την ανάπτυξη μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολος, η UBS βλέπει μία ευτυχή συγκυρία τεσσάρων τάσεων που συγκλίνουν για να δώσουν δυναμική στην Κίνα.
Η Κίνα έχει σταθερή και συνεπή κυβέρνηση και ένα υποστηρικτικό οικολογικό σύστημα με μία αυξανόμενη και όλο πλουσιότερη εγχώρια καταναλωτική βάση.
«Θεωρώ ότι ένα πράγμα που δεν έχει εκτιμηθεί όσο έπρεπε σχετικά με τα δημογραφικά της Κίνας είναι ότι, ενώ ο πληθυσμός της γερνά, το νέο εργατικό δυναμικό είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένο, κάτι που θα προσφέρει αυτό που μπορούμε να αποκαλέσουμε ''μέρισμα της επιτυχίας'' την επόμενη δεκαετία», σημείωσε ο Ermotti.
Εν τω μεταξύ, η εθνική αποταμίευση της Κίνας την έχει εξυπηρετήσει καλά τα τελευταία λίγα χρόνια. Καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναπτύσσονται, περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια διοχετεύονται για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με προοπτικές ανάπτυξης και άλλες μορφές πρώιμης χρηματοδότησης, πρόσθεσε.
Ο Ermotti σημείωσε ότι η UBS έχει καλούς λόγους να παραμείνει στην Κίνα, καθώς η τράπεζα αναμένει ότι το εύπορο τμήμα της θα αυξάνεται κατά περίπου 13% ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η μεσαία τάξη αυξάνεται και γίνεται πλουσιότερη.
Από πλευράς διαχείρισης κεφαλαίων, η κινεζική αγορά θα πενταπλασιασθεί έως το 2030 και θα φθάσει τα 17 τρισ. δολάρια, και σε αυτή θα αντιστοιχούν οι μισές εισροές του παγκόσμιου κλάδου, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης