Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε μετοχές

tags :
JP Morgan: Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε μετοχές
Τη θέση ότι οι επενδυτές παγκοσμίως δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθούν από το τρέχον ράλι στο χρηματιστήριο αλλά και ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να «ξεφορτωθούν» τα risk assets, εξέφρασε ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan Asset Management, Mike Bell.
«Παρά το ισχυρό ράλι, οι αποτιμήσεις δεν έχουν αλλάξει πολύ μετά την έναρξη του 2017 στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία καθώς τα κέρδη έχουν ενισχυθεί σημαντικά» επεσήμανε ο Mike Bell της JP Morgan Asset Management.
«Μόνο οι αναδυόμενες αγορές και οι ΗΠΑ έχουν αποτιμήσεις πολύ υψηλότερα καθώς οι τιμές των μετοχών αυξάνονται κατά περισσότερο από τις προσδοκίες για τα κέρδη.
Με τις αποτιμήσεις της αναδυόμενες αγορές να αρχίζουν από χαμηλή βάση, μόνο οι αποτιμήσεις των ΗΠΑ φαίνονται κάπως ακριβές σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Για τον ίδιο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η αύξηση του πληθωρισμού που θα προκακαλέσει υπερβολική σύσφιξη πολιτικής από τη Fed.
«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι απίθανο ότι θα υπάρξει υπερβολική σύσφιξη πολιτικής φέτος (σσ. 2018) ώστε να προκληθεί πρόβλημα» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης