Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hansson: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να τερματίσει το QE με μια απόφαση μετά τον Σεπτέμβριο 2018

Hansson: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να τερματίσει το QE με μια απόφαση μετά τον Σεπτέμβριο 2018
Η ΕΚΤ θα μπορούσε να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωση, με μία μόνο απόφαση μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να τερματίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων (ποσοτικής χαλάρωσης - QE), ύψους 2,55 τρισ. ευρώ, με μία μόνο απόφαση μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, εάν η οικονομία και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινηθούν όπως αναμένεται τώρα, δήλωσε ο αξιωματούχους της ΕΚΤ Ardo Hansson στη γερμανική εφημερίδα «Boersen Zeitung».
«Εάν η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός εξελιχθούν λίγο-πολύ σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ήταν ασφαλώς εφικτό και σκόπιμο να σταματήσουν οι αγορές μετά τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας.
«Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μηδενικές (μηνιαίες αγορές) με ένα βήμα χωρίς προβλήματα», δήλωσε ο Hansson, ο οποίος φέρεται να εμφανίζεται ως δυνητικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ, Peter Praet, το 2019.
Όσον αφορά στην αλλαγή της επικοινωνιακής στάσης της ΕΚΤ, για την οποία έκαναν λόγο τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, ο Hansson δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για δράση».
Παράλληλα, αναφορικά με την άνοδο του ευρώ σε υψηλά 3ετίας έναντι του δολαρίου, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι μέχρι στιγμής, η ανατίμηση του ευρώ «δεν συνιστά απειλή για τις προοπτικές του πληθωρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης