Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται placement μετοχών στην Τέρνα Ενεργειακή για 10 εκατ μτχ με York Capital

Έρχεται placement μετοχών στην Τέρνα Ενεργειακή για 10 εκατ μτχ με York Capital
Τη διάθεση περίπου 10 εκατ. μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή μέσω accelerated book building ετοιμάζουν Γ. Περιστέρης και York Capital.
Τη διάθεση στο ευρύ επενδυτικό κοινό περίπου 10 εκατ. μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, κυριότητάς τους, ετοιμάζουν ο κ. Γ. Περιστέρης και η York Capital, προκειμένου να ενισχύσουν το free float της μετοχής.
Το placement αναμένεται να διενεργηθεί τις προσεχείς ημέρες μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό ενδιαφέρον είναι υψηλό από πλευράς ξένων επενδυτών, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και κάποιοι εγχώριοι παίκτες, που διαθέτουν υψηλή ρευστότητα.
Η επιτυχής διάθεση 10 εκατ. μετοχών θα ενισχύσει το free float του τίτλου και την εμπορευσιμότητά του, υποβοηθώντας στην ανάδειξη της αξίας της εταιρείας, αλλά και σε μελλοντικές κινήσεις άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος.
Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ) έδωσε την περασμένη εβδομάδα νέο υψηλό 12 μηνών (5 ευρώ) με αύξηση του όγκου συναλλαγών.
Η εταιρεία διαθέτει 109.314.400 μετοχές με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 530 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε, πρόσφατα, αιολικό πάρκο ισχύος 155,4 MW στο Τέξας των ΗΠΑ. Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 293 MW ενώ συνολικά ( Ελλάδα, ΗΠΑ, Πολωνία και Βουλγαρία) 941 MW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης