Υπερκαλύφθηκε το placement της Τέρνα Ενεργειακή από ξένους επενδυτές - Στα 4,35 ευρώ

Υπερκαλύφθηκε το placement της Τέρνα Ενεργειακή από ξένους επενδυτές  - Στα 4,35 ευρώ
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το placement έως 12 εκατ. μτχ της Τέρνα Ενεργειακή
(upd) Με πολύ μεγάλη επιτυχία και από επενδυτές υψηλής ποιότητας υπερκαλύφθηκε το placement της Τέρνα Ενεργειακή με την τιμή να διαμορφώνεται στα 4,35 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr για το placement έως 12 εκατ. μετοχών της εισηγμένης.
Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη ολοκληρώθηκε επιτυχώς το placement 12.000.000 μετοχών καθώς το  85% περίπου του συνόλου των μετοχών διατέθηκαν σε διεθνείς επενδυτές και συνολικά 30 funds συμμετείχαν σε αυτήν την ιδιωτική τοποθέτηση
σε τιμή 4,35 ευρώ ανά μετοχή.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της από 17 Ιανουαρίου 2018 ανακοίνωσής της, η Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την επιτυχή διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε επιλεγμένους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό 12.000.000 κοινών μετοχών έκδοσής της σε τιμή € 4,35 ανά μετοχή. Το 85% περίπου του συνόλου των μετοχών διατέθηκαν σε διεθνείς επενδυτές και συνολικά 30 funds συμμετείχαν σε αυτήν την ιδιωτική τοποθέτηση. Οι AXIA VENTURES GROUP LTD, EUROXX SECURITIES Α.Ε. και LXM FINANCE LLP ενήργησαν ως Συντονιστές της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.
Οι συναλλαγές πακέτου αναμένεται να εκτελεστούν αύριο, 19.01.2018.
Η ολοκληρωθείσα ιδιωτική τοποθέτηση 12.000.000 μετοχών της Εταιρείας σε επιλεγμένους  επενδυτές επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές  της Εταιρείας, βελτιώνει την ελεύθερη διασπορά των μετοχών, ενώ επίσης παρέχει επιπρόσθετα ίδια κεφάλαια που θα επενδυθούν σε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η μετοχική βάση της Εταιρείας διευρύνεται με τη συμμετοχή περισσότερων διεθνών θεσμικών επενδυτών, η οποία  αναμένεται να έχει μεσοπρόθεσμα θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών της Εταιρείας.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 17 Ιανουαρίου 2018 και έκλεισε σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2018, στις 13:00 (11:00 ώρα Λονδίνου).

Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της η Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης έως 12.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών έκδοσής της (οι «Μετοχές»), σε επιλεγμένους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιωτική τοποθέτηση δια ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.
Οι AXIA Ventures Group LTD, Euroxx Securities Α.Ε. και LXM FINANCE LLP ενεργούν ως Συντονιστές της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών και τα  αποτελέσματα  θα  ανακοινωθούν  μετά το κλείσιμο της  διαδικασίας.
Οι πωλητές διατηρούν  το  δικαίωμα,  κατά  την  κρίση  τους,  να  διαθέσουν  λιγότερες Μετοχές ή και καμία Μετοχή.
Οι Μετοχές δεν έχουν, ούτε πρόκειται να καταχωρηθούν δυνάμει της νομοθεσίας περί κινητών αξιών των Η.Π.Α. του 1933 (U.S. Securities Act of 1933), όπως τροποποιήθηκε.
Από τις  Μετοχές, 9.500.000 θα προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης που θα αποφασιστεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας (η «Γενική Συνέλευση»), την οποία το Δ.Σ. της Εταιρείας θα συγκαλέσει άμεσα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, ενώ  2.500.000 Μετοχές ανήκουν στον μέτοχο και πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, κ. Γ. Περιστέρη. Στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. της Εταιρείας θα εισηγηθεί και την ακύρωση των 4.895.464 ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία, σύμφωνα με την από 22.11.2017 ανακοίνωση της Εταιρείας. Εάν η Γενική Συνέλευση εγκρίνει τα ανωτέρω, η τελική μέγιστη συνολική αραίωση που θα υποστούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εταιρείας θα ισούται με 4.604.536 νέες μετοχές ή 4,21%.
Η Εταιρεία έχει λάβει έγγραφες δεσμεύσεις από τους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Γ. Περιστέρη, YORK GLOBAL FINANCE OFFSHORE BDH (LUXEMBOURG) S.A.R.L., Μ. Γουρζή και Εμμ. Μαραγκουδάκη, που κατέχουν συνολικά άνω του 68% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (αφού ληφθεί υπόψη ο δανεισμός των μετοχών που περιγράφεται κατωτέρω και η διάθεση των μετοχών), ότι θα ψηφίσουν υπέρ των ανωτέρω εταιρικών πράξεων και ότι δεν θα διαθέσουν τις παραπάνω μετοχές τους για διάστημα 90 ημερών.
Προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση, οι AXIA Ventures Group LTD και Euroxx Securities S.A. έχουν συνάψει με τη μέτοχο YORK GLOBAL FINANCE OFFSHORE BDH (LUXEMBOURG) S.A.R.L. συμφωνία δανεισμού 9.500.000 Μετοχών της Εταιρείας. 
Οι δανεισμένες μετοχές θα διατεθούν στους επενδυτές της ιδιωτικής τοποθέτησης, ενώ σε δεύτερη φάση οι AXIA Ventures Group LTD και Euroxx Securities A.Ε. θα αποκτήσουν ισόποσες νέες μετοχές, στην τιμή του βιβλίου προσφορών, μέσω της παραπάνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, και στη συνέχεια θα  επιστρέψουν αυτές τις μετοχές στη YORK GLOBAL FINANCE OFFSHORE BDH (LUXEMBOURG) S.A.R.L., προκειμένου να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους από τη σύμβαση δανεισμού μετοχών.

Τι έγραφε χθες (16/1) το bankingnews.gr

Τη διάθεση στο ευρύ επενδυτικό κοινό περίπου 10 εκατ. μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, κυριότητάς τους, ετοιμάζουν ο κ. Γ. Περιστέρης και η York Capital, προκειμένου να ενισχύσουν το free float της μετοχής.
Το placement αναμένεται να διενεργηθεί τις προσεχείς ημέρες μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό ενδιαφέρον είναι υψηλό από πλευράς ξένων επενδυτών, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και κάποιοι εγχώριοι παίκτες, που διαθέτουν υψηλή ρευστότητα.
Η επιτυχής διάθεση 10 εκατ. μετοχών θα ενισχύσει το free float του τίτλου και την εμπορευσιμότητά του, υποβοηθώντας στην ανάδειξη της αξίας της εταιρείας, αλλά και σε μελλοντικές κινήσεις άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος.
Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ) έδωσε την περασμένη εβδομάδα νέο υψηλό 12 μηνών (5 ευρώ) με αύξηση του όγκου συναλλαγών.
Η εταιρεία διαθέτει 109.314.400 μετοχές με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 530 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε, πρόσφατα, αιολικό πάρκο ισχύος 155,4 MW στο Τέξας των ΗΠΑ. Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 293 MW ενώ συνολικά ( Ελλάδα, ΗΠΑ, Πολωνία και Βουλγαρία) 941 MW.

(πρώτη ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2017, 18:51)

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS