Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Netflix θα παραμείνει στην κορυφή των online υπηρεσιών βίντεο παρά τον έντονο ανταγωνισμό

tags :
UBS: Το Netflix θα παραμείνει στην κορυφή των online υπηρεσιών βίντεο παρά τον έντονο ανταγωνισμό
Το Netflix είναι κυρίαρχος τόσο του περιεχομένου όσο και της τεχνολογίας
Ενώ ο ανταγωνισμός για τις online υπηρεσίες βίντεο αναμένεται να αυξηθεί, το Netflix θα παραμείνει στην κορυφή, σύμφωνα με τον αναλυτή της UBS, Eric Sheridan.
"Παρόλο που ένας αυξανόμενος αριθμός υπηρεσιών streaming βίντεο είναι πιθανό να εισέλθουν στην αγορά, το Netflix θα παραμείνει ηγέτης λόγω του μεγέθους, της άριστης παροχής υπηρεσιών, της επωνυμίας, της αποδεδειγμένης εμπειρίας τεχνολογίας και περιεχομένου, της μοναδικής εστίασης προϊόντων και της προβολής της αποκλειστικής βιβλιοθήκης περιεχομένου ", δήλωσε ο Sheridan.
Ο Sheridan αύξησε το στόχο τιμής σε 250 δολάρια ανά μετοχή από 221,66.
Το Netflix είναι κυρίαρχος τόσο του περιεχομένου όσο και της τεχνολογίας, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση της αύξησης των συνδρομών και στην ικανοποίηση των πιστών πελατών του, υποστηρίζει.
Με βάση τις εκτιμήσεις της UBS, η αύξηση των συνδρομών του Netflix θα συνεχίσει να αυξάνεται, ιδιαίτερα καθώς η εταιρεία επενδύει σε πρωτότυπο περιεχόμενο, επεκτείνει το τοπικό περιεχόμενό της στο εξωτερικό και προσθέτει περισσότερα στην επιλογές, που θα προσελκύσει διεθνείς συνδρομητές.
Το Netflix αύξησε τις τιμές εγγραφής στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, γεγονός που δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στην αύξηση των συνδρομών του.
Ο Sheridan σημειώνει ότι αυτό "μπορεί να θεωρηθεί ως υποστήριξη της τιμολογιακής ισχύος της πλατφόρμας".
Επεσήμανε τη δύναμη του αρχικού περιεχομένου του Netflix, ιδιαίτερα ευρέως δημοφιλείς σειρές "Stranger Things" και "13 Reasons Why".
Οι δαπάνες για το πρωτότυπο περιεχόμενο μπορούν να φέρουν περισσότερους συνδρομητές και το "Netflix να διατηρήσει τη σαφή παγκόσμια ηγετική του θέση στην αναδυόμενη επιχείρηση online συνδρομής βίντεο."
Πολλοί από τους επικριτές βλέπουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό ως απειλή.
Ο αναλυτής της Macquarie, Tim Nollen, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται μπροστά από τους ανταγωνιστές της, καθώς επιλέγει να επικεντρωθεί στις συνδρομές για τη διαφήμιση και προσφέρει κλιμάκωση διανομής με αυξανόμενη διεθνή παρουσία.
Η μετοχή της Netflix διαπραγματεύεται στα 218,28 δολάρια ανά μετοχή και αυξήθηκε κατά 8,58% το 2017.
Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δ΄ 3μήνου της στις 22 Ιανουαρίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης