Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε επίπεδα προ κρίσης η έκδοση υψηλότοκων δανείων και ομολόγων υψηλής απόδοσης στην EMEA

tags :
Moody's: Σε επίπεδα προ κρίσης η έκδοση υψηλότοκων δανείων και ομολόγων υψηλής απόδοσης στην EMEA
Moody's: Σε επίπεδα προ κρίσης η έκδοση υψηλότοκων δανείων και ομολόγων υψηλής απόδοσης στην EMEA
Η έκδοση υψηλότοκων δανείων και ομολόγων υψηλής απόδοσης (Leveraged finance issuance*) στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) διαμορφώθηκε σε επίπεδα προ της χρηματοπιστωτικής κρίσης για το 2017, αναφέρει η Moody's σε σημερινή (18/1) έκθεσή της.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ο όγκος των συγκεκριμένων εκδόσεων διαμορφώθηκε στα 166 δισ. δολάρια το 2017, υπερβαίνοντας τον όγκο των εκδόσεων του 2016 κατά 245%, ενώ ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό των 119 δισ. δολαρίων που επιτεύχθηκε το 2014 κατά 40%.
Ο όγκος έκδοσης των ομολόγων υψηλής απόδοσης ανήλθε στα 104 δισ. δολάρια το 2017, 58% αύξηση από το 2016, αλλά μειωμένος κατά 14% σε σχέση με το υψηλό του 2014 ύψους 121 δισ. δολαρίων.
Η υψηλή δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες του 2017 σηματοδότησε επίσης την αντιστροφή των προηγούμενων τάσεων.
Οι εκδόσεις ομολόγων χαμηλότερης αξιολόγησης αυξάνονται, για παράδειγμα ομόλογα με αξιολόγηση "Β3" από ασθενέστερους εκδότες, που για πρώτη φορά έχουν πρόσβαση ή προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά.
Το 30% των εκδόσεων ομολόγων υψηλής απόδοσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν αξιολόγηση "B3" ή "Caa1.
Όπως τονίζει η Moody's κίνδυνοι για την ισχυρή δυναμική της αγοράς παραμένουν η αύξηση των επιτοκίων και η σύσφιγξη των νομισματικών πολιτικών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

*Leveraged finance: Είναι η χρηματοδότηση μιας επιχείρησης ή μιας επιχειρηματικής μονάδας με υψηλότερο κεφάλαιο από ό,τι θα θεωρούνταν κανονικό για αυτήν την εταιρεία.
Αυτό συνεπάγεται ότι η χρηματοδότηση είναι πιο επικίνδυνη και επομένως έχει υψηλότερο επιτόκιο από το κανονικό δανεισμό.
Ως αποτέλεσμα, η δανειακή χρηματοδότηση χρησιμοποιείται συνήθως για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου, συχνά προσωρινού, στόχου.
Η πραγματοποίηση μιας εξαγορά, επαναγορά ιδίων μετοχών.
Παρόλο που διαφορετικές τράπεζες σημαίνουν διαφορετικά δεδομένα όταν πρόκειται για Leveraged financ, περιλαμβάνει γενικά δύο βασικά προϊόντα.
Υψηλότοκα δάνεια και ομολογίες υψηλής απόδοσης.
Τα υψηλότοκα δάνεια, τα οποία συχνά ορίζονται ως πιστώσεις με επιτόκιο 150 μονάδων βάσης ή περισσότερο σε σχέση με το διατραπεζικό επιτόκιο που προσφέρεται στο Λονδίνο, είναι κυρίως δάνεια με υψηλό επιτόκιο που αντανακλούν υψηλότερο κίνδυνο από τον δανειολήπτη.
Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης (junk bonds) είναι τα ομόλογα που έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τον "επενδυτικό βαθμό", δηλαδή χαμηλότερο από ΒΒΒ.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης