Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό

Dudley (Fed): Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό
Η Fed πρέπει να αναθεωρήσει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο William Dudley
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να αναθεωρήσει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, ως μέρος της αξιολόγησης των εργαλείων της για την καταπολέμηση μιας επόμενης ύφεσης, δήλωσε σήμερα (18/01/2018) ο William Dudley, πρόεδρος Fed της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η νομισματική πολιτική.
Ο Dudley δήλωσε ότι θα ήταν «συνετή νομισματική πολιτική» να τεθεί φέτος η μέθοδος της κεντρικής τράπεζας για τη διαχείριση της οικονομίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την απειλή μιας επικείμενης κάμψης.
Ο Dudley έδωσε μια θετική εικόνα για την αμερικανική οικονομία, απορρίπτοντας την ιδέα ότι θα μπορούσε να τορπιλιστεί από μια απότομη αναστροφή στο χρηματιστήριο και περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση των θέσεων εργασίας και του πληθωρισμού ως μία από τις πιο θετικές των τελευταίων 50 ετών.
Ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν διατυπώσει την ιδέα της μετάβασης σε έναν λεγόμενο στόχο επιπέδου τιμών, όπου η κεντρική τράπεζα θα αντισταθμίσει τις προηγούμενες ελλείψεις του πληθωρισμού με υψηλότερους στόχους - και αντίστροφα.
Ο Dudley δήλωσε ότι αυτό αξίζει να εξεταστεί ακόμη και αν εγείρει πολλές επιπλοκές.
Εναλλακτικά, η Fed θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε έναν στόχο στόχου για τον πληθωρισμό που κυμαίνεται από 1,5 - 2,5% ή να υιοθετήσει μια ηπιότερη εκδοχή της επιδίωξης επιπέδων τιμών, βάσει της οποίας θα στοχεύει σε πληθωρισμό 2% «μεσομακροπρόθεσμα».
Ο πρόεδρος της Fed της Ν. Υόρκης επεσήμανε ακόμη ότι η ισορροπία των κινδύνων μετατοπίζεται από τον πληθωρισμό που είναι πολύ χαμηλός, στον κίνδυνο υπερθέρμανσης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης