Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bleakley Advisory Group: Το bitcoin μπορεί να χάσει το 90% της αξίας του

Bleakley Advisory Group: Το bitcoin μπορεί να χάσει το 90% της αξίας του
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Advisory Group, Peter Boockvar, τονίζει ότι η ποσοτική χαλάρωση ευθύνεται για την ύπαρξη των κρυπτονομισμάτων
Για επική κατάρρευση του bitcoin προειδοποιεί ο βετεράνος της Wall Street, Peter Boockvar, αν και δεν διευκρινίζει εάν θα είναι μια ξαφνική ή σταθερή υποχώρηση.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley Advisory Group δήλωσε σίγουρος ότι το bitcoin είναι σε μια τεράστια φούσκα και έχει ήδη αρχίσει η διαρροή αέρα.
«Όταν κάτι είναι τόσο παραβολικό όσο αυτό, το σύνηθες είναι να καταλήξει στο σημείο που άρχισε αυτή τη κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
O Boockvar υποστηρίζει ότι το bitcoin κινδυνεύει να υποχωρήσει κατά 90% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ χαρακτηρίζει το εν λόγω κρυπτονόμισμα ως μια κλασική φούσκα.
«Δεν που προκαλέσει έκπληξη εάν κατά το επόμενο έτος υποχωρήσει σε 1.000 με 3.000 δολ.» πρόσθεσε.
Σε αυτό το σημείο βρισκόταν το bitcoin 12 μήνες πριν.
Ο Boockvar εκτιμά ότι η κατάρρευση θα έρθει ως συνέπειες της αύξησης των επιτοκίων ανά τον κόσμο.
Παράλληλα, κατηγορεί τις κεντρικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τη Fed, για την τρέλα που επικρατεί σχετικά με το κρυπτονόμισμα, καθώς την αποδίδει στην χαλαρές νομισματικής πολιτικές.
«Πρέπει να αναρωτηθείτε: θα υπήρχαν τα κρυπτονομίσματα εάν δεν είχαμε ακούσει ποτέ για ποσοτική χαλάρωση» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης