Διεθνή

Trudeau (πρωθ. Καναδά): Η ισότητα των φύλων προτεραιότητα σε ότι κάνει η G7 το 2018

Trudeau (πρωθ. Καναδά): Η ισότητα των φύλων προτεραιότητα σε ότι κάνει η G7 το 2018
Την ισότητα των φύλων, αλλά και την κοινωνική ισότητα υπερασπίστηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau
Την ισότητα των φύλων, αλλά και την κοινωνική ισότητα υπερασπίστηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, στην ομιλία του στο Νταβός, σto οικονομικό φόρουμ που θεωρείται θύλακας της παγκόσμιας ελίτ.
Ο Trudeau, η χώρα του οποίου ασκεί το 2018 την προεδρία της G7 (οι 7 πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες), τόνισε ότι η ισότητα των φύλων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα "σε ό,τι κάνει η G7 αυτή τη χρονιά".
Ο Καναδός πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου αποτελείται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών υπουργών, αναφέρθηκε επίσης στις εκστρατείες που διεξάγονται μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και στις πορείες γυναικών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πολλές αμερικανικές πόλεις, με τις ομιλήτριες να επικρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald trump υποστηρίζοντας ότι η πολιτική του πλήττει τις γυναίκες.
"Το MeToo, το TimesUp, οι Πορείες Γυναικών, αυτά τα κινήματα μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών, για την ισότητα και τη δυναμική του φύλου", τόνισε.
Οι εκστρατείες αυτές ξεκίνησαν με αφορμή μια σειρά σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, την Ουάσινγκτον και αλλού.
"Η σεξουαλική παρενόχληση, για παράδειγμα, στις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση, είναι ένα συστηματικό πρόβλημα και είναι απαράδεκτη.
Ως ηγέτες, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να ενεργήσουμε έτσι ώστε να δείξουμε ότι πραγματικά τελειώνει", συνέχισε.
Ο Trudeau κάλεσε επίσης τους ηγέτες να μην ξεχνούν "τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται εδώ στο Νταβός και δεν θα βρεθούν ποτέ εδώ".
"Οι άνθρωποι σ' αυτήν την αίθουσα είναι απίστευτα προνομιούχοι.
Το οφείλουμε στην κοινωνία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το προνόμιο για καλό.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι κρύβονται στους περιφραγμένους περίβολούς τους ενώ οι άλλοι γύρω τους αγωνίζονται ή θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο βασισμένο στην αντίληψη της δικαιοσύνης;", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης