Βραζιλία: Επικυρώθηκε η απόφαση σε βάρος του πρώην προέδρου Lula για διαφθορά

Βραζιλία: Επικυρώθηκε η απόφαση σε βάρος του πρώην προέδρου Lula για διαφθορά
Δεν κατάπεσε η απόφαση σε βάρος του πρώην προέδρου Lula για διαφθορά
Οι φιλοδοξίες του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva να επιστρέψει στην εξουσία υπέστησαν βαρύ πλήγμα σήμερα 24 Ιανουαρίου 2018, καθώς εφετείο της Βραζιλίας όχι μόνο επικύρωσε ομόφωνα την καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση για διαφθορά, αλλά επιπλέον επέβαλε σε βάρος του πολιτικού αυστηρότερη ποινή.
Με 3 θετικές ψήφους και καμία κατά, το εφετείο περιορίζει με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες του πρώην προέδρου να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του και το πιθανότερο θα κριθεί ότι η υποψηφιότητά του ,δεν πληροί τις προϋποθέσεις στην περίπτωση που εκείνος επιχειρήσει να δώσει το παρόν, στις προεδρικές εκλογές της στις 7 Οκτωβρίου 2018.
Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον να αυξήσει την ποινή του από τα 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξης, στα 12 χρόνια και έναν μήνα κάθειρξης, για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ο Lula κατηγορείται ότι παρέλαβε ένα πολυτελές τριώροφο διαμέρισμα σε παραθαλάσσιο θέρετρο από τον κατασκευαστικό όμιλο OAS, με αντάλλαγμα αναθέσεις εκ μέρους της κρατικής εταιρίας Petrobras, στη διάρκεια της προεδρίας του (2003-2010).
Νωρίς το απόγευμα, ο πρώην πρόεδρος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι είναι «ήρεμος», πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.
«Το μοναδικό πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι, παρά μόνο όταν πεθάνω» δήλωσε, προτού συμμετάσχει σε μια διαδήλωση στο Σάο Πάολο μαζί με 10.000 υποστηρικτές του.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS