Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντός του 2018 επίσκεψη Trump στο Λονδίνο - «Σπουδαία» η σχέση με May, δηλώνει ο πρόεδρος ΗΠΑ

Εντός του 2018 επίσκεψη Trump στο Λονδίνο - «Σπουδαία» η σχέση με May, δηλώνει ο πρόεδρος ΗΠΑ
Τις λεπτομέρειες της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Λονδίνο εντός του 2018, συζήτησαν Trump και May
Τις λεπτομέρειες της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Λονδίνο εντός του 2018, συζήτησε o πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα (25/01/2018) με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, στο Νταβός της Ελβετίας, όπως γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Όπως αναφέρει το «Reuters», η ακύρωση του ταξιδιού που θα πραγματοποιούσε ο Trump αυτόν τον μήνα στη Βρετανία, εξέγειρε ερωτηματικά για τη σχέση της Ουάσινγκτον με τον, κατά παράδοση, στενότερο σύμμαχό της στην Ευρώπη.
Κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το Brexit, την κατάσταση στο Ιράν και τις ανησυχίες τους ότι μπορεί να χαθούν θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της καναδικής αεροναυπηγικής εταιρείας Bombardier στη Βόρεια Ιρλανδία, λόγω μιας εμπορικής διαμάχης με την Boeing Co.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Trump έκανε λόγο για μια «πραγματικά σπουδαία σχέση» με τη βρετανίδα πρωθυπουργό.
«Η πρωθυπουργός και εγώ έχουμε μια πραγματικά σπουδαία σχέση, αν και κάποιοι δεν το πιστεύουν απαραίτητα αυτό», δήλωσε ο Trump.
«Υπάρχει μια λίγο αναληθής φήμη, οπότε θέλω απλώς να το διορθώσω αυτό, ειλικρινά», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Νιώθω μεγάλο σεβασμό για οτιδήποτε κάνετε», δήλωσε ο Trump στη May, για να προσθέσει:
«Αγαπάμε τη χώρα σας, πιστεύομε ότι αλήθεια σπουδαία».
Αργότερα, με ανάρτησή του στο «Twitter», ο Trump δήλωσε:
«Μια σπουδαία διμερής συνάντηση με την πρωθυπουργό Theresa May του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση και τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για βασικές προκλήσεις της εθνικής ασφάλειας και οικονομικές ευκαιρίες».

Πιο επιφυλακτική εμφανίστηκε η May, λέγοντας στον Trump:
«Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις σε όλο τον κόσμο και, όπως λέτε, εργαζόμαστε μαζί για να νικήσουμε αυτές τις προκλήσεις και να τις αντιμετωπίσουμε».
Η May δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Trump επανέλαβε την επιθυμία για μια ισχυρή εμπορική σχέση μετά το Brexit.
«Συνεχίζουμε να έχουμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, διότι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις σε όλο τον κόσμο, και συνεργαζόμαστε για μια καλή εμπορική σχέση στο μέλλον», έγραψε στο «Twitter» η βρετανίδα πρωθυπουργός.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης