Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Θα μεταφέρει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία, σε ενδεχόμενο «σκληρό» Brexit

JPMorgan: Θα μεταφέρει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία, σε ενδεχόμενο «σκληρό» Brexit
Περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία πιθανόν να μεταφέρει η JPMorgan
Περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία πιθανόν να μεταφέρει η JPMorgan, εάν οι συνομιλίες του Brexit οδηγήσουν σε απόκλιση κανονισμών και εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού των ΗΠΑ, Jamie Dimon.
"Εάν διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αμοιβαίες εμπορικές πρακτικές και αμοιβαίες ρυθμίσεις, θα πρέπει να μετακινήσουμε περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους", δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξη του BBC, στο περιθώριο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Dimon έχει αναφερθεί στο παρελθόν για το πόσες θέσεις εργασίας θα μετακινήσει η JP Morgan, καθώς οι εκτιμήσεις του λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες προοπτικές της Βρετανίας, από μια συμφωνία που δίνει στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις συνεχή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.
Αφού δήλωσε μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 για την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ ότι θα μετακινούνταν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, ο Dimon τον περασμένο Απρίλιο σε επιστολή προς τους μετόχους, δήλωσε ότι πιθανότατα θα μετατοπίσει πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Τα σχόλια του Dimon την Πέμπτη ότι το σύνολο μπορεί να αφορά περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, αντιπροσωπεύουν την αυστηρότερη εκτίμησή του σχετικά με τις επιπτώσεις ενός λεγόμενου «σκληρού Brexit», σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία χάνει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Περίπου 10.000 οικονομικές θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν από τη Βρετανία ή θα δημιουργηθούν στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, εάν η Βρετανία στερηθεί πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, για επιχειρήσεις που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στη διεθνή χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης