Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Έως τα μέσα του 2019 θα σημειωθεί κραχ με πτώση 50% στις μετοχές διεθνώς

Citigroup: Έως τα μέσα του 2019 θα σημειωθεί κραχ με πτώση 50% στις μετοχές διεθνώς
Οι επενδυτές βλέπουν ότι πλησιάζει το τέλος και αγοράζουν για να προλάβουν το τελευταίο ράλι....πρν ξεσπάσει η καταιγίδα.
Μέχρι τα μέσα του 2019 θα υπάρξει μεγάλης κλίμακας βίαιη διόρθωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση έως και 50% στις μετοχές διεθνώς αναφέρει η Citigroup σε ειδική ανάλυση της.
«Μέχρι τα μέσα του 2019, οι μετοχές αντιμετωπίζουν σοβαρότατο κίνδυνο δραματικής μείωσης σχεδόν κατά 50% για να συμβαδίσουν με τη συρρίκνωση του ενεργητικού των κεντρικών τραπεζών.
Όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία αρχές 2017 σημειώθηκε ρεκόρ αύξησης των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών κατά 2 τρισεκ. δολάρια και αναμένεται να αλλάξει άρδην η τάση έως τα μέσα του 2019.
Πάντως για το ζήτημα αυτό δεν προειδοποιεί μόνο η Citigroup.
Ο οικονομολόγος Matt King της Citigroup, ο Jim Reid της Deutsche bank, ο Barnaby Martin της BofA έχουν αναλύσει πως ιστορικά οι αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων συσχετίζονται έντονα με τις αλλαγές στους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών, μέχρι τώρα ανοδικά καθώς αυξάνονταν ισολογισμοί και μαζί και οι αξίες μετοχών και ομολόγων.
Το βασικό ερώτημα για το 2018 είναι εάν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου π.χ. μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια υψηλών αποδόσεων θα παρουσιάζουν την ίδια συσχέτιση με την μείωση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών…δηλαδή υποχωρούν οι μετοχές και τα ομόλογα.
Ήδη καταγράφονται ορισμένα σημαντικά ποιοτικά στοιχεία που χρήζουν προσοχής.
Οι εισροές ενώ γενικά παρέμειναν ισχυρές, υπήρξε μια εκπληκτικά απότομη και επίμονη εκροή από τα αμερικανικά funds υψηλών αποδόσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Αυτές οι εκροές ήταν έντονα στα αμερικανικά ομόλογα υψηλών αποδόσεων που έφθασαν έως το 2,67%, το υψηλότερο επίπεδο  από το 2014.
Η J P Morgan επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες εκροές από ομόλογα και αμερικανικά ETF χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Με βάση την Citigroup ένας από τους λόγους για τους οποίους υπήρξε μια δραματική αύξηση των μετοχών αρχές 2018 διεθνώς αποδίδεται στην στρατηγική των κεντρικών τραπεζών.
Οι επενδυτές αγοράζουν πολύ έντονα όπως αποδεικνύει η παρελθούσα εμπειρία όταν οι αγορές έχουν φθάσει στο απόγειο τους.
Οι επενδυτές βλέπουν ότι πλησιάζει το τέλος και αγοράζουν για να προλάβουν το τελευταίο ράλι....πρν ξεσπάσει η καταιγίδα.
Ταυτόχρονα ενώ ο ρυθμός μεταβολής - των περιουσιακών στοιχείων των κεντρικών τραπεζών έχει μειωθεί απότομα πτωτικά τους τελευταίους 18 μήνες, η πρόσφατη ώθηση των αγορών θα πρέπει να αποδοθεί στην εμπλοκή της Κίνας που αγοράζει συνάλλαγμα.
Αυτή η "παρέμβαση", καθώς και οι πρόσφατες έντονες αγορές  συνέβαλαν ώστε οι χρηματιστηριακές αγορές, να σημειώσουν ράλι ενώ η αγοραστική μανία ήταν ανάλογη με την περίοδο πριν από τη συντριβή του 1987 και του 2008.







https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/central%20bank%20rolling.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης