Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (CIA): Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2018

Pompeo (CIA): Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2018
Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τόνισε ότι η απειλή της Ρωσίας δεν πρόκειται να απομακρυνθεί
Τη θέση ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2018, διατύπωσε ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo, αναφερόμενος στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να επηρεάσει την εηχώρια πολιτική των χωρών της Δύσης.
Συγκεκριμένα, μέσω συνέντευξής του στο BBC, ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσε ότι η Ρωσία έχει μακρά ιστορία σε σχετικές αναμείξεις με τα πολιτικά δρώμενα άλλων χωρών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η σχετική απειλή δεν πρόκειται να απομακρυνθεί.
Σημειώνεται ότι η Μόσχα κατηγορείται ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, γεγονός που ερευνάται από την πλευρά της Ουάσιγκτον, με τη Μόσχα να απορρίπτει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες.
«Έχω την προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να το κάνουν αυτό», ανέφερε ο Popmpeo ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι «οι ΗΠΑ θα μπορέσουνα να έχουν ελέυθερες και δίκαιες εκλογές».
Παράλληλα, ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά και με την Κίνα, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στη δράση των κινέζων στο διαδίκτυο.
«Παρατηρούμε ορισμένες πολύ εστιασμένες προσπάθειες για υποκλοπή αμερικανικών πληροφοριών, καθώς και προσπάθειες ατόμων να δουλέψουν για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης σε βάρος της Αμερικής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της CIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης