Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Πιέσεις στον Schulz για σχηματισμό κυβέρνησης με Merkel από τον…Τσίπρα!

Handelsblatt: Πιέσεις στον Schulz για σχηματισμό κυβέρνησης με Merkel από τον…Τσίπρα!
Ο Schulz είναι ο δεύτερος σημαντικότερος σύμμαχος του Τσίπρα στην Ευρώπη μετά τον Macron
Ο άνθρωπος που φαίνεται να πιέζει περισσότερο τον επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Martin Schulz να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με την Angela Merkel, δεν είναι άλλος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται σε μακροσκελές δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας «βομβαρδίζει» τον κ. Schulz με τηλεφωνήματα, sms και μηνύματα πάσης φύσεως ώστε να δεχθεί τις προτάσεις Merkel.
«Εάν εφαρμόσεις το δικό σου πρόγραμμα για την Ευρώπη τότε για μία ακόμη φορά οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα θα έχουν μία ευκαιρία να βρουν δουλειά», φέρεται να είναι ένα από τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Γερμανό πολιτικό.
Παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα και Schulz, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έχει τονίσει ότι μόνο με τη συμμετοχή του SPD στη γερμανική κυβέρνηση υπάρχει μία ευκαιρία «να υπάρξει μία Ευρώπη που θα έχει προοδευτική ατζέντα.
Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση».

Στήριξη για το χρέος

Ένα από τα θέματα στα οποία ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι θα έχει μεγάλη στήριξη από τον κ. Schulz – πάντα σύμφωνα με τη Handelsblatt – είναι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Ο Schulz και ο Τσίπρας γνωρίζονται πολύ καλά.
Ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο Schulz είχε επαφές με τον Τσίπρα, ιδιαίτερα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Schulz είναι γνωστός στην Ευρώπη ως ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τον Τσίπρα.
Άλλωστε ο Schulz ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που βρέθηκε στην Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Schulz τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εάν εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά τότε θα έρθει σε σύγκρουση με τους πιστωτές και θα αποτύχει.
«Τότε θα αποτύχω», φέρεται ότι ήταν η απάντηση του Τσίπρα», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Αλλαγή ρόλων

Οι ρόλοι, όμως, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει.
Αρχικά ο Schulz ως «πατέρας» θέλησε να συμβουλέψει τον νεότερό του Τσίπρα προκειμένου να μην αποτύχει, να τον κάνει πραγματιστή και τώρα ο Τσίπρας είναι αυτός που δίνει συμβουλές στον Schulz.
Είναι απόλυτα φυσικό – σημειώνει το δημοσίευμα- η Ελλάδα να επιθυμεί μία κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία στην οποία συμμετέχει το SPD από μία κυβέρνηση που κυβερνητικός εταίρος θα ήταν οι Φιλελεύθεροι (FDP), με δεδομένες και τις απόψεις που έχουν εκφράσει για το ελληνικό χρέος.
Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο Martin Schulz είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης