Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street, με τo «βλέμμα» σε Fed - Νέες πιέσεις από τις αγορές ομολόγων

Στο «κόκκινο» η Wall Street, με τo «βλέμμα» σε Fed - Νέες πιέσεις από τις αγορές ομολόγων
Με βαριές απώλειες άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις αγορές ομολόγων
Με βαριές απώλειες άνοιξε σήμερα (30/01/2018) η Wall Street, με το sell-off να διευρύνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις αγορές ομολόγων, ενώ αναμένουν τα αυριανά συμπεράσματα από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά σήμερα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,77%, στις 26.236,91 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,58% και κινείτο στις 2.837,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,79% χαμηλότερα, στις 7.407,40 μονάδες.


Οι αποδόσεις των πολυετών ομολόγων των ΗΠΑ ενισχύθηκαν περαιτέρω σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί από το 2014, εν μέσω φόβων για άνοδο του πληθωρισμού.
Μια άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε μια σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμένουν οι αγορές.
Η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία θα είναι η τελευταία υπό την προεδρία της Janet Yellen, πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Jerome Powell.
Δεν αναμένεται μια αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά την τρέχουσα συνεδρίαση, με τις προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση να διαμορφώνονται μόλις στο 5,2%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν και τον Νοέμβριο του 2017 οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, καταγράφοντας αύξηση 6,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller.
Σημειώνεται ότι οι τιμές ακινήτων είχαν ενισχυθεί 6,1% τον Οκτώβριο 2017.
Παράλληλα ο δείκτης στον οποίο καταγράφεται η πορεία στις τιμές κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες αγορές των ΗΠΑ εμφάνισε άνοδο 6,4% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το αργό κατέγραφε βαριές απώλειες 2% και διαμορφωνόταν στα 64,3 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,2% χαμηλότερα, στα 68,4 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση στις εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πτώση του πετρελαίου, καθώς η αμερικανική παραγωγή αναμένεται σύντονα να ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα βρεθεί σήμερα η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για την Κατάσταση της Ένωσης, κατά την οποία θα αναφερθεί στη μεταναστευτική μεταρρύθμιση που έχει προτείνει, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει τη στήριξη των Δημοκρατικών για την προώθησή της.
Εν τω μεταξύ, με απώλειες περίπου 5%, οι μετοχές της UnitedHealth καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις στον Dow Jones, στον απόηχο σχεδίων συνεργασίας που ανακοίνωσαν οι Amazon, J.P. Morgan Chase και Berkshire Hathaway, με στόχο να βρουν τρόπους μείωσης του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης