Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,3% έκλεισε ο χρυσός, επωφελούμενος από τη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου, εν αναμονή των ανακοινώσεων Fed
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (31/01/2018) ο χρυσός, επωφελούμενος από τη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασής της.
Ενώ η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις των επιτοκίων ή άλλες αλλαγές νομισματικής πολιτικής, η συνεδρίαση αυτή είναι η τελευταία υπό την προεδρία της Janet Yellen, πριν παραδώσει τη θέση της στον Jerome Powell.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεχτικά τις ανακοινώσεις της Fed, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Η Credit Suisse αναμένει τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018, αναθεωρώντας την αρχική πρόβλεψη που έκανε λόγο για δύο αυξήσεις, ενώ η Standard & Poor’s έχει κάνει λόγο, επίσης, για τρεις αυξήσεις.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Moody’s προβλέπουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος αλλά και το 2019, κατά 25 μονάδες βάσεις κάθε φορά.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε στις 88,8 μονάδες σήμερα - το χαμηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από τον Μάρτιο του 2016.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης είχε εκτοξευθεί πάνω από τις 102 μονάδες κατά τους πρώτους μήνες του περασμένου έτους, για να κλείσει, ωστόσο, το 2017, στις 89 μονάδες.
Το δολάριο δεν ευνοήθηκε από τα χθεσινά σχόλια του Steven Mnuchin, υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν ένα ισχυρό αμερικανικό δολάριο σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, σε μία νέα προσπάθεια να «μαζέψει» τις δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας.
Το δολάριο δεν βοήθησαν ούτε τα στοιχεία του Ινστιτούτου ADP, που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός κλάδος στις ΗΠΑ πρόσθεσε 234.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο του 2018.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προσδοκιών, καθώς οι οικονομολόγοι προέβλεπαν 185.000 νέες θέσεις.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις για τον Δεκέμβριο του 2017 κάνουν λόγο για αύξηση 250.000 θέσεων εργασίας.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,3% ή 3,60 δολ., στα 1.339 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,242 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης