Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Δεν ασκείται με συλλαλητήρια η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Δεν ασκείται με συλλαλητήρια η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική
Τι ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας
Δεν ασκείται με συλλαλητήρια υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, τονίζει  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα" ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Όπως αναφέρει, «γενικώς πιστεύω ότι υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια».
Κατά τον ίδιο, «όταν οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι σοβαροί, η ενημέρωση κομμάτων και κοινωνίας επαρκής και η διαπραγματευτική θέση της χώρας ενιαία και στιβαρή, δεν υφίσταται και ουσιαστικός λόγος πραγματοποίησής τους».
Αναφορικά με το ονοματολογικό ο ίδιος σημείωσε ότι «η λύση θα πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να περιλαμβάνει την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα, μια αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, που να λαμβάνει υπόψη τις ελληνικές ευαισθησίες και τα εθνικά συμφέροντα, καθώς και την υιοθέτηση της ονομασίας αυτής για όλες τις χρήσεις και από όλους».
Όπως είπε,» η ΝΔ έθεσε εξαρχής ως βάση διαπραγμάτευσης το πλαίσιο που διαμορφώθηκε την περίοδο 2007-2008, το οποίο αποτελεί έκτοτε εθνική θέση».
Περαιτέρω, τόνισε ότι δεν είναι εφικτή η «επιθυμητή ουσιαστική και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σήμερα», εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας για μετά τη λήξη του προγράμματος, έχει δεσμευθεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους, όχι μόνον έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά εκτιμάται ότι θα συνοδευτεί και από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης