Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Μέχρι την Τετάρτη (7/2) η υποψηφιότητες για τον αντικαταστάτη του Constancio στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ

CNBC: Μέχρι την Τετάρτη (7/2) η υποψηφιότητες για τον αντικαταστάτη του Constancio στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ
Υποψήφιοι αντικαταστάτες του Constancio οι Luis de Guidos και Philip Lane
Στενεύουν τα περιθώρια για όσους θα θελήσουν να αντικαταστήσουν τον Vitor Constancio στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ, με δεδομένο ότι η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2018.
Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως και την Τετάρτη 7/2 και το Eurogroup θα ανακοινώσει την εν λόγω λίστα στις 20 Φεβρουαρίου.
Ακολούθως οι ηγέτες της Ευρώπης θα κληθούν να επιλέξουν ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης στη Σύνοδο Κορυφής τον Μάρτιο του 2018.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δύο είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να αναλάβουν τη σημαντική αυτή θέση.
Από τη μία πλευρά ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos και από την άλλη ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Philip Lane.
«Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είθισται να προέρχεται από μία μικρή χώρα, καθώς οι μεγάλες χώρες αναλαμβάνουν την προεδρία», σπεύδει να υποστηρίξει ο Erik Jones, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο John Hopkins University.
Στα υπέρ του κ. Lane έγκειται το γεγονός ότι διαθέτει, ήδη, πείρα στον τρόπο διαχείρισης μίας κεντρικής τράπεζας αλλά και το γεγονός ότι η Ιρλανδία δεν έχει αναλάβει στο παρελθόν μία τόσο υψηλή θέση στην ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης