Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Σταδιακές και μετ’ εμποδίων οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Moody’s: Σταδιακές και μετ’ εμποδίων οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
Ο οίκος Moody's δεν αναμένει προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη εντός του 2018
Αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις θα βρεθούν οι υπεύθυνοι της Ευρωζώνης προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν τη διαχείριση μελλοντικών οικονομικών ή χρηματοοικονομικών σοκ, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σταδιακά και οι τυχόν επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση θα είναι διαφορετικού τύπου, ανάλογα με τη φύση που θα έχουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.
«Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή διέρχεται μία κυκλική ανοδική πορεία, αλλά το οικοδόμημα του ευρώ έχει ακόμη ορισμένες θεσμικές ευαισθησίες», τονίζει ο Colin Ellis, κορυφαίο στέλεχος του οίκου.
Όπως προσθέτει «η χρηματοοικονομική κρίση δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να υπάρξουν νέοι μηχανισμοί διαχείρισης οικονομικών και χρηματοοικονομικών σοκ, όπως για παράδειγμα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) και η μη ακόμη ολοκληρωμένη τραπεζική ένωση.
Όμως υπάρχουν, ακόμη, αδυναμίες».
Σύμφωνα με τον Ellis, οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις δεν αναμένεται να λάβουν χώρα εντός του 2018 στην Ευρωζώνη, αλλά «μπορεί να καταστεί δυνατό οι θεσμοί της Ευρωζώνης να κατορθώσουν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο πολιτικό momentum προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις εντός του 2018.
Όμως δεν εκτιμάται ότι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων θα επιτευχθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Οι όποιες δομικές μεταρρυθμίσεις θα είναι σταδιακές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης