Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω του παγκόσμιου sell-off - Στα 1.336,50 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω του παγκόσμιου sell-off - Στα 1.336,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, στα 1.336,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (05/02/2018) ο χρυσός, μετά την πτώση που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας και την αύξηση μισθών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2018.
Ο χρυσός δέχτηκε κάποιες πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ, εν μέσω προσδοκιών για άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων.
Την Παρασκευή (2/2) το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,8%, καθώς οι μισθοί στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 8,5 ετών, προσφέροντας στήριξη στο δολάριο και προσφέροντας έδαφος για μία πιο «επιθετική» πολιτική για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά το τρέχον έτος.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2018, ωστόσο η αγορά πλέον προσαρμόζεται στο ενδεχόμενο η Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της τέσσερις φορές.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το «βλέμμα» τους στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε η BoE θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με απώλειες χαμηλότερες του 0,1% ή 80 σεντς, στα 1.336,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3%, στο 1,242 δολ.
Στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες 1,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2017.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ ο χρυσός τείνει να υποχωρεί όταν αυξάνονται οι προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.
Οι απώλειες για τον χρυσό παρέμειναν, πάντως, περιορισμένες, καθώς το πολύτιμο μέταλλο επωφελήθηκε από το ισχυρό sell-off στις παγκόσμιες αγορές μετοχών.
Η Wall Street δέχεται σήμερα νέες ισχυρές πιέσεις, εν μέσω μιας ιδιαίτερα νευρικής συνεδρίασης με έντονες διακυμάνσεις, με την ανησυχία για αύξηση των επιτοκίων να κυριαρχεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης