Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοδεία Trudeau στις ΗΠΑ για τη συμφωνία NAFTA – Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Amazon

Περιοδεία Trudeau στις ΗΠΑ για τη συμφωνία NAFTA – Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Amazon
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau θα συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη της Amazon Jeff Bezos την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau θα συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη της Amazon Jeff Bezos την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας σε τρεις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ την εβδομάδα αυτή, για να ενισχύσει την υποστήριξη του για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (NAFTA), η οποία είναι υπό επαναδιαπραγμάτευση.
Η Amazon βρίσκεται στη διαδικασία καθορισμού της τοποθεσίας που θα χτίσει το νέο δεύτερο αρχηγείο της και έχει απαριθμήσει 20 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τορόντο, της μοναδικής πόλης εκτός ΗΠΑ.
Ο Trudeau θα συναντηθεί με τον Bezos στο Σαν Φρανσίσκο, όπως δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Trudeau θα συναντηθεί επίσης με άλλα στελέχη από το χώρο τηςτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της eBay Devin Wenig.
"Το θέμα αυτών των συναντήσεων είναι να απεικονίσει τον Καναδά ως ένα καλό μέρος για επενδύσεις και να διερευνήσει ευκαιρίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη θέσεων εργασίας με τους εξέχοντες ηγέτες των επιχειρήσεων, που μπορεί να ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον Καναδά", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Cameron Ahmad, αρνούμενος να σχολιάσει συγκεκριμένα τη συνάντηση με τον Bezos.
Η απόφαση της Amazon για το πού θα χτίσει τα δεύτερα κεντρικά της γραφεία αναμένεται το 2018.
Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει δεσμευθεί να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια και να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας στην πόλη που θα επιλέξει.
Οι 19 πόλεις των ΗΠΑ στη λίστα περιλαμβάνουν το Σικάγο, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη.
Το ταξίδι του Trudeau έρχεται επίσης καθώς ο Καναδάς και το Μεξικό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των ΗΠΑ για τη συμφωνία της NAFTA.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Trudeau επανέλαβε μια σκληρή στάση, λέγοντας ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να αποχωρήσει αν δεν ήταν ικανοποιημένος από τις συνομιλίες για τον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας.
Ο Trudeau πρόκειται να δώσει μια ομιλία στο Σικάγο την Τετάρτη για να εκθειάσει τα πλεονεκτήματα του διμερούς εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης