Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Trudeau με τον ιδιοκτήτη της Amazon – Στο επίκεντρο οι καινούργιες εγκαταστάσεις της εταιρείας

Συνάντηση Trudeau με τον ιδιοκτήτη της Amazon – Στο επίκεντρο οι καινούργιες εγκαταστάσεις της εταιρείας
Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau θα συναντηθεί με τον CEO της Amazon Jeff Bezos στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018
Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau θα συναντηθεί με τον CEO της Amazon Jeff Bezos στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
Είναι μέρος της τριήμερης περιοδείας του στην Αμερική για να υποστηρίξει την εμπορική συμφωνία NAFTA.
Ο Trudeau "θα συναντηθεί με διάφορους επιχειρηματικούς ηγέτες και επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας για να διερευνήσει ευκαιρίες, σχετικά με την ανάπτυξη θέσεων υψηλής ποιότητας και επενδύσεων στον Καναδά" κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου Eleanore Catenaro στην Toronto Star.
Αναπόφευκτα λοιπόν στην κουβέντα με τον Bezos θα τεθεί η εγκατάσταση των καινούργιων εγκαταστάσεων της Amazon επονομαζόμενη ως HQ2.
Αυτή είναι η ευκαιρία του Trudeau να το Τορόντο ως υποψήφια- τη μόνη πόλη εκτός ΗΠΑ που θέλουν για την εγκατάσταση των γραφείων HQ2 της Amazon - απευθείας στον Bezos κατά τη διάρκεια της.
Το HQ2, με την υπόσχεση για 50.000 νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι αρκετά μεγάλο για να έχει σημασία μόνο για μια μεμονωμένη πόλη ή πολιτεία, αλλά και για μία ολόκληρη χώρα όπως ο Καναδάς.
Ο Trudeau απέστειλε προηγουμένως επιστολή στο Bezos όταν ανακοινώθηκε το HQ2, μιλώντας για το τεχνολογικό ταλέντο του Τορόντο και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής, καθώς και για το χαμηλότερο κόστος του Καναδά στους εργοδότες μέσω της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης.
Ο δήμαρχος Jim Watson της Οτάβα είπε προηγουμένως ότι οι καναδικές πόλεις είχαν ένα πλεονέκτημα λόγω των πιο φιλελεύθερων πολιτικών του Καναδά.
"Η Amazon έχει περίπου 9.000 θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλύψουν", δήλωσε ο Watson στους New York Times το Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική του Καναδά ήταν "πολύ πιο φιλελεύθερη" και ότι "εκεί έχουμε το πλεονέκτημα".
Υπάρχει λιγότερη αβεβαιότητα σχετικά με πιθανές αλλαγές στους νόμους περί μετανάστευσης αυτή τη στιγμή στον Καναδά, από ό, τι στις ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη τον Σεπτέμβριο, πρώην στέλεχος της Amazon περιέγραψε τον Καναδά ως "πιο φιλόξενο" για τους μετανάστες.
Το Τορόντο και ο Καναδάς ελπίζουν ότι η Amazon θα υπολογίσει αυτό το πλεονέκτημα, καθώς η προσφορά που υπέβαλε στον τεχνολογικό κολοσσό δεν έδωσε έμφαση σε φορολογικά και άλλα οικονομικά κίνητρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης